Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä pannukakku on perinneherkkujen aatelia – oletko kokeillut?

Lehtikuva
Julkaistu 11.02.2015 20:06
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ahvenanmaan kävijän ehdoton ruokaelämys on aito Ahvenanmaan pannukakku. Kokeile vaihtelun vuoksi perinteisen pannukakun sijaan tätä helppoa kardemummaista reseptiä. 

Ahvenanmaa on tunnettu pannukakustaan, joka eroaa tavanomaisesta pannarista sisältämällä mannapuuroa. Tätä paksua pannukakkua tarjoillaan ympäri vuorokauden, niin aamupalalla kuin päivälliselläkin. 

Pannukakulla on pitkät perinteet. Entisaikaan hääjuhlat aloitettiin tarjoamalla vieraille pala pannukakkua. Tätä herkkua vaalitaan vieläkin paikallisena kansallisruokana.

Ahvenanmaan pannukakku

1,5 litraa maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Keitä mannasuurimot litrassa maitoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita hyvin kunnes puuro sakenee.

Anna puuron jäähtyä hetki ja lisää tilkka maitoa, sokeri, suola, kardemumma ja vehnäjauhot, sekä viimeisimmäksi kananmunat ja loppu maita. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voidellulle pellille, ja paista pannukakku kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa. Tarjoile haaleana luumukiisselin ja kermavaahdon kera. 

Resepti: Purtavaa Pohjolasta, Kenneth Nars (Otavan kirjapaino 2012)

Katso Michael Björklundin vinkit pannukakun valmistamiseen

Lisää aiheesta:

Simppeli pannukakkuohje kerää ylistystä: "Uskomattoman hyvä"Pettämätön iltapalaklassikko, joka maistuu koko perheelle – koska olet viimeksi tehnyt? Överi brunssiherkku: Kuohkeita amerikkalaisia pannukakkuja helposti ja nopeasti – tätä herkkua tahdot joka aamu!Amerikkalaiset pannukakut onnistuvat isoäidin takuuvarmalla reseptilläHämmästyttävä käyttötarkoitus mämmille – tätä et ole tullut ajatelleeksiPaluu menneisyyteen: Muistatko vielä perinteisen Ahvenanmaan pannukakun?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:32
    Ruoka

    Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"

  • Eilen08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 8.11.08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 7.11.18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita