Tämä pannukakku on perinneherkkujen aatelia – oletko kokeillut?

Pannukakku
Lehtikuva

Ahvenanmaan kävijän ehdoton ruokaelämys on aito Ahvenanmaan pannukakku. Kokeile vaihtelun vuoksi perinteisen pannukakun sijaan tätä helppoa kardemummaista reseptiä. 

Ahvenanmaa on tunnettu pannukakustaan, joka eroaa tavanomaisesta pannarista sisältämällä mannapuuroa. Tätä paksua pannukakkua tarjoillaan ympäri vuorokauden, niin aamupalalla kuin päivälliselläkin. 

Pannukakulla on pitkät perinteet. Entisaikaan hääjuhlat aloitettiin tarjoamalla vieraille pala pannukakkua. Tätä herkkua vaalitaan vieläkin paikallisena kansallisruokana.

Ahvenanmaan pannukakku

1,5 litraa maitoa
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Keitä mannasuurimot litrassa maitoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita hyvin kunnes puuro sakenee.

Anna puuron jäähtyä hetki ja lisää tilkka maitoa, sokeri, suola, kardemumma ja vehnäjauhot, sekä viimeisimmäksi kananmunat ja loppu maita. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voidellulle pellille, ja paista pannukakku kullanruskeaksi 200-asteisessa uunissa. Tarjoile haaleana luumukiisselin ja kermavaahdon kera. 

Resepti: Purtavaa Pohjolasta, Kenneth Nars (Otavan kirjapaino 2012)

Katso Michael Björklundin vinkit pannukakun valmistamiseen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!