Tämä pakkaus säilyttää viinin maun parhaiten

pullokasa

Viini- ja olutpullojen kierrätys auttaa sinua juomaan jatkossakin ympäristöystävällistä, mutta ennen kaikkea maukasta juomaa. 

Lasipullo säilyttää viinin parhaimman makuisena, mutta lasin valmistus kuluttaa paljon energiaa. Lasipullojen kierrätys auttaa säästämään luontoa, joten tyhjät viinipullot kannattaa kaivaa pois kaapin perältä ja palauttaa takaisin kauppaan. 

Lasisten juomapullojen palautusjärjestelmä luotiin 1950-luvulla, kun Coca Cola rantautui Suomeen olympialaisten aikaan. Pullojen palautusprosentti on aina ollut huippuluokkaa, tällä hetkellä lähes sata prosenttia.

Täytetään uudelleen yli 30 kertaa

Vaikka lasipullon valmistus kuluttaa enemmän energiaa kuin muut pakkausmuodot, sen uudelleenkäyttö tasoittaa ympäristövaikutuksia. 

Uudelleen täytettävä pullo on vähiten ympäristöä kuormittava palautuspakkaus. Lasipullo täytetään uudelleen keskimäärin 33 kertaa. Vanhat pullot päätyvät sulattamoon, jossa ne muotoillaan uusiksi lasipakkauksiksi, lasivillaksi, sekä maanrakentamisen materiaaliksi.

Suomen Luonnonsuojeluliiton mukaan pullojen uudelleen täyttäminen säästää luonnonvaroja noin 75 000 tonnia vuodessa.

Kierrätyslasi energiatehokasta

Ympäristöystävällisin vaihtoehto on kuljettaa viini Suomeen tankeissa, ja pullottaa täällä kierrätettäviin lasipulloihin. 

Kertakäyttöpulloista ei kannata olla huolissaan. Kertakäyttöpullot kannattaa kierrättää, sillä kierrätyslasin käyttäminen uusien pullojen valmistamiseen on erittäin energiatehokas kierrätyslasin käyttömuoto. 

Kierrätyslasi käytetään uudestaan monipuolisesti niin uusien pullojen valmistamiseen, kuin lasivillan valmistamiseen. Suomi kerää talteen toiseksi eniten lasia Euroopassa. 

Korjaus 9.2.2015, klo 11:57: ainoastaan oluet pakataan uudelleentäytettäviin lasipulloihin

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat