Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Mössöinen kouluruoka" jakaa mielipiteet, mutta on kotiruokana täydellistä – muistatko vielä?

Stroganoff on alun perin venäläinen ruokalaji, jonka perusraaka-aineina käytetään yleensä naudanlihakuutioita, vihanneksia, suolakurkkua ja kermaa tai smetanaa. Ruoasta on olemassa kymmeniä eri versioita.
Stroganoff on alun perin venäläinen ruokalaji, jonka perusraaka-aineina käytetään yleensä naudanlihakuutioita, vihanneksia, suolakurkkua ja kermaa tai smetanaa. Ruoasta on olemassa kymmeniä eri versioita. MTV
Julkaistu 04.03.2016 17:32

MTV LIFESTYLE

Muistatko joskus syöneesi koulussa stroganoffia? Tämä liharuoka jakaa varmasti mielipiteet. Kokeile ruokalajin valmistamista kotona ja mahdolliset traumat unohtuvat hetkessä.

Sivumaku-ruokablogissa hypätään tällä kertaa hetkeksi menneille vuosikymmenille. Bloggaaja Jani Kinnunen muistelee syöneensä koulun ruokalasta tuttua, alun perin venäläistä herkkua, stroganoffia viimeksi parikymmentä vuotta sitten.

Stroganov eli stroganoff:

"Nykyajan nuoriso tuskin enää tietääkään, mitä Stroganovin pihvi eli suomalaisittain "stroganoffi" oli 1950-luvulla, kun lounaskahvilakulttuuri alkoi orastaa Suomessa. Vielä 1970-luvulla sai monessa paikassa makkarastroganovia, mutta salaattipöytien ja muun kevyen, modernin lounasruokailun yleistyessä ovat sentyyppiset ruokalajit menettäneet suosiotaan.  Hyvin tehtynä kotiruokana ja venäläisen ravintolan herkkuna stroganov onneksi vielä elää Suomessakin."

Lähde: Raholan syötäviä sanoja -ruokasanasto

– Stroganoff sijoittuu mieleni sopukoissa jonnekin 80-luvulle, äidin patojen, kouluruoan ja ravintolaillallisten sekamelskaan. En muista syöneeni sitä ainakaan 20 vuoteen, vaikka silloin tällöin siihen lounaslistoilla törmääkin. Ensimmäinen mielikuva kun on mössö.

"Mahtavan maistuvaa talviruokaa"

Oli siis selvästi aika päivittää näkemystä. Kinnunen loihti stroganoffista kotioloissa herkullisen version, jossa korvasi naudanlihan pakastimesta löytyvällä hirvenlihalla. Tuunatusta versiosta syntyi herkullinen kotiruoka.

– Lähtökohtaisesti kyse on naudan sisäfilesuikaleista kermaisessa sienikastikkeessa ranskankermalla kruunattuna. Ravintolat käyttivät tähän fileen tähteeksi jääneitä päätypaloja. Nautin itse stroganoffin salaatin kera, mutta yleensä höysteeksi tulee riisiä tai pastaa. Mahtavan maistuvaa talviruokaa, Kinnunen vinkkaa.

Katso tuunatun stroganoffin resepti Sivumaku-blogista.

Lisää aiheesta:

Edullinen kanaviillokki helposti ja nopeasti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suosittua kanakastiketta halvemmalla: Edullinen raaka-aine takaa mehevän lopputuloksen"Raastepöydästä voipi aloittaa" – ysärihitti tekee paluun Rosso-ravintoloihinMilloin söit viimeksi stroganoffia? Tätä et ehkä tiennyt legendaarisesta liharuoasta: "Nykyajan nuoriso tuskin tietää"”Unelmalohturuoka” syntyy vartissa – tätä mehevää pastaruokaa on lähes mahdoton vastustaa!Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese
SivumakuSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”