Ikaalisten kylpylän Scandic-hotellin keittiöpäällikkö Aki Koivuniemi pohti MTV Liven haastattelussa syitä valtavan ruokahävikin syntymiseen.
Kerroimme tiistaina Ikaalisten kylpylän hotellin keittiöpäällikkö Aki Koivuniemen paljon huomiota keränneestä Facebook-päivityksestä. Koivuniemi julkaisi hotellin aamiaisbuffetista järkyttävät kuvat syyslomaviikolta: hotellin asiakkaat olivat lapanneet lautaset täyteen ruokaa ja jättäneet suurimman osan syystä tai toisesta syömättä. Nämä ruoat päätyivät siis roskiin.
Koivuniemi ihmetteli päivityksessään, miten kenellekään tulee edes mieleen ottaa lautaselle noin iso määrä ruokaa aamupalalla.
– Yllätyit toki varmasti itsekin ettet jaksanutkaan syödä puolta kiloa pekonia, 20kpl nakkeja, 10kpl lihapullaa, 4 viipaletta leipää, kahta kulhoa jugurttia, kolmea kanamunaa, lautasellista munakokkelia, puolikasta vesimelonia, neljää pikkupullaa, kahta lasia mehua ja viittä kuppia kahvia?Mutta mihin se ilmastoahdistus jää, kun ei sitten jaksakkaan syödä kaikkea?Joitakin toki varmasti asia ahdistaa. Ja ei kaikki toimi näin. Mutta vielä toistaiseksi ainakin suurin osa toimii. Valitettavasti, Koivuniemi kirjoitti.
"Odotukset hotelliaamiaiselle ovat kovat"
Keittiöpäällikkö Koivuniemi kertoi tiistaina MTV Liven haastattelussa lisää näkemyksiään aiheesta. Hän kertoo tarkkailleensa uransa aikana sivusilmällä hävikin määrää ja huomanneensa sen olevan suurta erityisesti hotellimaailmassa. Miksi hävikkiä sitten syntyy?