Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Järkyttävät buffetkuvat julkaissut keittiöpäällikkö Aki arvelee MTV:lle: Tässä todennäköisin syy ihmisten "sikailuun"

5:39Keittiöpäällikkö julkaisi kuvan järkyttävästä ruokahävikkimäärästä
Julkaistu 22.10.2019 20:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ikaalisten kylpylän Scandic-hotellin keittiöpäällikkö Aki Koivuniemi pohti MTV Liven haastattelussa syitä valtavan ruokahävikin syntymiseen. 

Kerroimme tiistaina Ikaalisten kylpylän hotellin keittiöpäällikkö Aki Koivuniemen paljon huomiota keränneestä Facebook-päivityksestä. Koivuniemi julkaisi hotellin aamiaisbuffetista järkyttävät kuvat syyslomaviikolta: hotellin asiakkaat olivat lapanneet lautaset täyteen ruokaa ja jättäneet suurimman osan syystä tai toisesta syömättä. Nämä ruoat päätyivät siis roskiin.

Koivuniemi ihmetteli päivityksessään, miten kenellekään tulee edes mieleen ottaa lautaselle noin iso määrä ruokaa aamupalalla.

– Yllätyit toki varmasti itsekin ettet jaksanutkaan syödä puolta kiloa pekonia, 20kpl nakkeja, 10kpl lihapullaa, 4 viipaletta leipää, kahta kulhoa jugurttia, kolmea kanamunaa, lautasellista munakokkelia, puolikasta vesimelonia, neljää pikkupullaa, kahta lasia mehua ja viittä kuppia kahvia?Mutta mihin se ilmastoahdistus jää, kun ei sitten jaksakkaan syödä kaikkea?Joitakin toki varmasti asia ahdistaa. Ja ei kaikki toimi näin. Mutta vielä toistaiseksi ainakin suurin osa toimii. Valitettavasti, Koivuniemi kirjoitti.

"Odotukset hotelliaamiaiselle ovat kovat"

Keittiöpäällikkö Koivuniemi kertoi tiistaina MTV Liven haastattelussa lisää näkemyksiään aiheesta. Hän kertoo tarkkailleensa uransa aikana sivusilmällä hävikin määrää ja huomanneensa sen olevan suurta erityisesti hotellimaailmassa. Miksi hävikkiä sitten syntyy?

–  Uskon, että monesti taustalla on se, että ollaan hotellissa ensimmäisiä kertoja, jopa ihan ihan ensimmäistä kertaa. Silloin tietysti odotukset hotelliaamiaiselle ovat kovat. Luonnollisesti se on yksi kohokohta hotellivierailusta. Ehkä se paljous siinä ja mahdollisuudet mahdollistavat sen, että otetaan paljon ruokaa. Ei osata suhteuttaa sitä siihen, mitä söisi kotona tai kuinka paljon jaksaa syödä. Unohdetaan, että ruokaa voi hakea aina lisää, Koivuniemi arvelee.

Koivuniemi kertoo, että hotellissa on toteutettu erilaisia kampanjoita, joissa ihmisille on viestitty suoraan kilomäärillä hävikin syntyä eri ruokailuissa. Syyslomaviikolla hävikin määrä oli karmaisevat 43 kiloa päivältä. Hävikin määrä ei järkyttänyt pelkästään Koivuniemeä. 

–  Viime viikolla paljon keskuteltiin koko ravintolahenkilöstön kanssa aiheesta, ja kyllä kaikki olivat enemmän tai vähemmän järkyttyneitä siitä, että aivan liikaa lautashävikkiä menee roskiin, Koivuniemi sanoo. 

Hän muistuttaa, että kaikki ruokatuotanto kuormittaa ilmastoa. Siksi hävikin syntyminen on sietämätöntä.

–  Se ruoka, mikä valmistetaan suoraan biojätteeseen, niin sen tuotanto on myös turhaa. Helpoin tapa on lähteä ajattelemaan niin, että yrittää syödä sen, minkä ottaa, Koivuniemi vinkkaa. 

Onko keittipäällikkö Aki Koivuniemi koskaan antanut suoraan palautetta asiakkaalle syntyneestä ruokahävikistä? Kuuntele Koivuniemen haastattelu videolta!

Lue myös: Keittiöpäällikkö Aki julkaisi kuvat törkeästä sikailusta hotellin aamiaisbuffetissa: "Kuinka te kehtaatte?"

Lisää aiheesta:

Suomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!" Viiden euron buffet löi ällikällä! Testasimme yhden Helsingin halvimmista lounaista: Tällaista ruoka onRuokahävikistä nousi kohu: Menimme brunssille katsomaan jääkö ruokaa tänään lautasille – tutkijan mielestä noutopöytien hävikkiin pitäisi puuttua pianTämä kyltti Viking Linen buffetissa muutti asiakkaiden käytöksen kertaheitolla Keittiöpäällikkö Aki julkaisi kuvat törkeästä sikailusta hotellin aamiaisbuffetissa: "Kuinka te kehtaatte?"Ahdistava näky hotelliaamiaisella sai Iikka Kiven mitan täyttymään: "Tässä ei ole mitään järkeä, lopettakaa"
RuokaSomehititMTV Uutiset LiveMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:18
    Leipä

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruokakauppa

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Huomenta Suomi

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • Eilen08:22
    Ruokakauppa

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa

  • 19.10.17:22
    Leivonta

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"