Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä chilisoosi tuntuu kidutukselta – uskallatko kokeilla "kuolemaa kastikkeella"?

Oletko sinä tulisten kastikkeiden ystävä?
Oletko sinä tulisten kastikkeiden ystävä?MTV
Julkaistu 17.07.2015 20:06

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen valmisti meksikolaiskeittokirjan inspiroimana tulista chilikastiketta – ei tosin "tappavan tulista", kuten kirjan versio olisi voinut olla.

MTV:n Makuja.fi-sivuilla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen nimeää itsensä järkevän tulisen ruoan ystäväksi. Bloggaajan mielestä tulisuudelle täytyy aina löytyä joku peruste, joka ei saa olla tulisuus.

– Ruoassa kyse täytyy olla aina mausta kokonaisuudessaan. Ei pelkästä poltosta, joka peittää muut osaset, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnusen mielestä suomalainen chilikulttuuri on vielä alkutekijöissään, minkä paljastaa muun muassa perusmarketin tarjonta.

– ”Punainen chili” on yleisin ja yleensä ainoa lajike. Bulkkichilin tulisuutta ei voi tietää ennen maistamista. Joskus se on melkeinpä makeaa, joskus taas kielenkärkeä kihelmöi monta minuuttia pientä palaa maistaessa. Kun marketti vähän panostaa, miedon chilin viereen isketään habaneroa. Itse nauttisin eniten juuri näiden välillä olevista tulisuuksista.

Uskallatko kokeilla "kuolemaa kastikkeella"?

Chileistä ja meksikolaisesta ruoasta inspiroituneena bloggaaja päätti valmistaa tällä kertaa tulisen kastikkeen uppopaistettuihin burritoihin eli chimichangaan. Resepti löytyy Shay Olan Meksikolaista meksikolaisittain -kirjasta.

– Kastiketta kuvaa parhaiten sen nimi, Kuolema kastikkeella. Shay Olan Meksikolaista meksikolaisittain -kirjan resepti tuntui ellei oikeasti tappavalta, niin kidtukselta joka tapauksessa. tein siitä oman versioni, jonka tulisuutta säädin mieleisekseni tai oikeammin juuri omaa kipurajaa kolkuttelevaksi. Tuli samalla superhyvä dippi nachoille.

Nappaa Sivumaku-blogista kuolema kastikkeella -chilikastikkeen resepti sekä miedompi versio soosista.

Lisää aiheesta:

Chiliruoan "salainen ainesosa" voi yllättää"Syön koko purkillisen kerralla" – TikTokin valkosipulivillitys rantautui myös SuomeenHenri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese "Maailman hienostunein jauheliharuoka" – helppo valmistaa ja sopii suomalaiseen makuunKokeile tätä reseptiä, jos rakastat tulista ruokaa
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”