Tämä chilisoosi tuntuu kidutukselta – uskallatko kokeilla "kuolemaa kastikkeella"?

Chilikastike sivumaku
Oletko sinä tulisten kastikkeiden ystävä? MTV

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen valmisti meksikolaiskeittokirjan inspiroimana tulista chilikastiketta – ei tosin "tappavan tulista", kuten kirjan versio olisi voinut olla.

MTV:n Makuja.fi-sivuilla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen nimeää itsensä järkevän tulisen ruoan ystäväksi. Bloggaajan mielestä tulisuudelle täytyy aina löytyä joku peruste, joka ei saa olla tulisuus.

– Ruoassa kyse täytyy olla aina mausta kokonaisuudessaan. Ei pelkästä poltosta, joka peittää muut osaset, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnusen mielestä suomalainen chilikulttuuri on vielä alkutekijöissään, minkä paljastaa muun muassa perusmarketin tarjonta.

– ”Punainen chili” on yleisin ja yleensä ainoa lajike. Bulkkichilin tulisuutta ei voi tietää ennen maistamista. Joskus se on melkeinpä makeaa, joskus taas kielenkärkeä kihelmöi monta minuuttia pientä palaa maistaessa. Kun marketti vähän panostaa, miedon chilin viereen isketään habaneroa. Itse nauttisin eniten juuri näiden välillä olevista tulisuuksista.

Uskallatko kokeilla "kuolemaa kastikkeella"?

Chileistä ja meksikolaisesta ruoasta inspiroituneena bloggaaja päätti valmistaa tällä kertaa tulisen kastikkeen uppopaistettuihin burritoihin eli chimichangaan. Resepti löytyy Shay Olan Meksikolaista meksikolaisittain -kirjasta.

– Kastiketta kuvaa parhaiten sen nimi, Kuolema kastikkeella. Shay Olan Meksikolaista meksikolaisittain -kirjan resepti tuntui ellei oikeasti tappavalta, niin kidtukselta joka tapauksessa. tein siitä oman versioni, jonka tulisuutta säädin mieleisekseni tai oikeammin juuri omaa kipurajaa kolkuttelevaksi. Tuli samalla superhyvä dippi nachoille.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat