Taloustutkimus: Tämä on suomalaisten suosikkiravintola
Taloustutkimus Oy selvitti, mitkä helsinkiläisravintolat houkuttelevat kaikkein eniten.
Helsingin keskustan ravintolat 2014 -tutkimuksessa selvitettiin, mitkä pääkaupungin ravintoloista ovat tänä päivänä kaikkein eniten asiakkaiden mieleen. Parasta ravintolaa etsittiin sekä yleisarvosanan että painotettujen arvosanojen perusteella.
Yksi ylitse muiden
Yleisarvosanojen 4–10 perusteella arvioituna tutkimukseen osallistuneet arvioivat selvästi parhaaksi ravintolaksi Ravintola Olon. Erinomaisia tuloksia saivat myös Farang, Gaijin, G.W.Sundmans, Savoy ja Juuri.
Mainetta mitattaessa suosikiksi nousivat Elite, Ravintola Torni ja Kappeli. Henkilökunnan palvelualttiuden ja ammattitaidon perusteella suosikeiksi nousivat Elite, Ravintola Olo, Muru sekä Gaijin. Ruokalista sai ravintoloista eniten kiitosta Maya Grill & Barissa, Vapianossa, Juuressa ja Cantina Westissä. Palvelun nopeudessa huippuarvosanaan ylsi Rax.
Suomalaisten suosikkibaareiksi nousivat tutkimuksessa Oluthuone Kaisla, Belge, Teerenpeli ja Latva.
Mikä on suomalaisille ravintolassa tärkeintä?
Kaikkein tärkeimpinä ominaisuuksina suomalaiset pitävät tuoreen tutkimuksen perusteella ruoan laatua, hinta-laatusuhdetta sekä henkilökunnan ammattitaitoa ja palvelualttiutta. Myös tilojen viihtyisyyyydellä ja ravintolan tunnelmalla sekä ilmapiirillä on suomalaisille tärkeä merkitys, kun ravintolavalintaa tehdään.
Aiempaa enemmän suomalaisten valintakriteeriin vaikuttaa myös se, että suositellaanko ravintolaa ystävien toimesta, netissä tai lehdissä. Yhä enemmän arvossa pidetään myös sitä, kuinka laaja juomavalikoima ravintolassa on ja millainen ravintolan hintataso on. Aiempaa enemmän painoarvoa ravintolavalinnan kohdalla annetaan myös ravintolan asiakaskunnalle.
Helsingin keskustan ravintolat 2014 -tutkimus toteutettiin osana Suur-Helsinki Tänään -tutkimusta maalis–toukokuussa 2014. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan asukkaat. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1011 henkilöä. Tutkimuksessa oli mukana yli 70 ruoka- ja seurusteluravintolaa, noin 30 yöravintolaa sekä yli 30 pubia ja baaria.
Lähde: Taloustutkimus
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa