Taloustutkimus: Tämä on suomalaisten suosikkiravintola

Taloustutkimus Oy selvitti, mikä on Helsingin paras ravintola. Shutterstock

Taloustutkimus Oy selvitti, mitkä helsinkiläisravintolat houkuttelevat kaikkein eniten.

Helsingin keskustan ravintolat 2014 -tutkimuksessa selvitettiin, mitkä pääkaupungin ravintoloista ovat tänä päivänä kaikkein eniten asiakkaiden mieleen. Parasta ravintolaa etsittiin sekä yleisarvosanan että painotettujen arvosanojen perusteella.

Yksi ylitse muiden

Yleisarvosanojen 4–10 perusteella arvioituna tutkimukseen osallistuneet arvioivat selvästi parhaaksi ravintolaksi Ravintola Olon. Erinomaisia tuloksia saivat myös Farang, Gaijin, G.W.Sundmans, Savoy ja Juuri.

Mainetta mitattaessa suosikiksi nousivat Elite, Ravintola Torni ja Kappeli. Henkilökunnan palvelualttiuden ja ammattitaidon perusteella suosikeiksi nousivat Elite, Ravintola Olo, Muru sekä Gaijin. Ruokalista sai ravintoloista eniten kiitosta Maya Grill & Barissa, Vapianossa, Juuressa ja Cantina Westissä. Palvelun nopeudessa huippuarvosanaan ylsi Rax.

Suomalaisten suosikkibaareiksi nousivat tutkimuksessa Oluthuone Kaisla, Belge, Teerenpeli ja Latva.

Mikä on suomalaisille ravintolassa tärkeintä?

Kaikkein tärkeimpinä ominaisuuksina suomalaiset pitävät tuoreen tutkimuksen perusteella ruoan laatua, hinta-laatusuhdetta sekä henkilökunnan ammattitaitoa ja palvelualttiutta. Myös tilojen viihtyisyyyydellä ja ravintolan tunnelmalla sekä ilmapiirillä on suomalaisille tärkeä merkitys, kun ravintolavalintaa tehdään.

Aiempaa enemmän suomalaisten valintakriteeriin vaikuttaa myös se, että suositellaanko ravintolaa ystävien toimesta, netissä tai lehdissä. Yhä enemmän arvossa pidetään myös sitä, kuinka laaja juomavalikoima ravintolassa on ja millainen ravintolan hintataso on. Aiempaa enemmän painoarvoa ravintolavalinnan kohdalla annetaan myös ravintolan asiakaskunnalle.

Helsingin keskustan ravintolat 2014 -tutkimus toteutettiin osana Suur-Helsinki Tänään -tutkimusta maalis–toukokuussa 2014. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan asukkaat. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1011 henkilöä. Tutkimuksessa oli mukana yli 70 ruoka- ja seurusteluravintolaa, noin 30 yöravintolaa sekä yli 30 pubia ja baaria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja