Taloustutkimus Oy selvitti, mitkä helsinkiläisravintolat houkuttelevat kaikkein eniten.
Helsingin keskustan ravintolat 2014 -tutkimuksessa selvitettiin, mitkä pääkaupungin ravintoloista ovat tänä päivänä kaikkein eniten asiakkaiden mieleen. Parasta ravintolaa etsittiin sekä yleisarvosanan että painotettujen arvosanojen perusteella.
Yksi ylitse muiden
Yleisarvosanojen 4–10 perusteella arvioituna tutkimukseen osallistuneet arvioivat selvästi parhaaksi ravintolaksi Ravintola Olon. Erinomaisia tuloksia saivat myös Farang, Gaijin, G.W.Sundmans, Savoy ja Juuri.
Mainetta mitattaessa suosikiksi nousivat Elite, Ravintola Torni ja Kappeli. Henkilökunnan palvelualttiuden ja ammattitaidon perusteella suosikeiksi nousivat Elite, Ravintola Olo, Muru sekä Gaijin. Ruokalista sai ravintoloista eniten kiitosta Maya Grill & Barissa, Vapianossa, Juuressa ja Cantina Westissä. Palvelun nopeudessa huippuarvosanaan ylsi Rax.
Suomalaisten suosikkibaareiksi nousivat tutkimuksessa Oluthuone Kaisla, Belge, Teerenpeli ja Latva.
Mikä on suomalaisille ravintolassa tärkeintä?
Kaikkein tärkeimpinä ominaisuuksina suomalaiset pitävät tuoreen tutkimuksen perusteella ruoan laatua, hinta-laatusuhdetta sekä henkilökunnan ammattitaitoa ja palvelualttiutta. Myös tilojen viihtyisyyyydellä ja ravintolan tunnelmalla sekä ilmapiirillä on suomalaisille tärkeä merkitys, kun ravintolavalintaa tehdään.
