Tallink Silja mukaan Marabou-boikottiin – miksi Tobleroneen tai Oreoon ei kajota?

Oreo tax free
Tallink Siljan tax free -myymälöihin ei toistaiseksi tilata Maraboun tuotteita. MTV

Marabou-boikotti laajenee nyt Itämerellekin.

MTV Uutisten sivuilla kerrottiin maanantaina ruotsalaisyritysten Marabou-boikotista. Muun muassa lentoyhtiö Scandinavian Airlines sekä Ruotsin valtion omistama rautatieyhtiö SJ ovat Aftonbladetin mukaan tiedottaneet boikotoivansa suklaamerkki Marabouta.

Boikotin syynä on Ukrainan ilmoitus laittaa mustalle listalle Maraboun omistava elintarvikejätti Mondelez, jolla on tehtaita ja myyntiä Venäjällä.

– Taustalla on, että Mondelez toimii edelleen Venäjällä ja maksaa siten Venäjälle veroa, kertoi Leila Fogelholm SJ:n lehdistöpalvelusta Aftonbladetin mukaan. 

Tallink Silja mukaan boikottiin: "Laivoilla myydään varastot loppuun"

Nyt myös laivayhtiö Tallink Silja on lähtenyt mukaan Marabou-boikottiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Uutiset

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että keskusteluja on käyty emoyhtiö Mondelezin kanssa jo muutaman viikon ajan. Nöjdin mukaan Mondelezin toiminta on arvoristiriidassa Tallink Siljan arvojen kanssa. 

– Maanantaina tehtiin sitten päätös, ettei tehdä uusia tilauksia Maraboun osalta. Laivoilla myydään varastot loppuun, mutta uusia tilauksia ei tehdä. 

Laivayhtiö on kertonut Mondelezille ryhtyneensä toimenpiteisiin ja toivovansa elintarvikejätin tekevän nyt toisenlaisia ratkaisuja Venäjän toimintojen osalta. 

Miksi vain Marabouta boikotoidaan?

Mutta miksi Tallink Siljalla boikotoidaan ainoastaan Marabou-tuotteita, kun Mondelezin valikoimissa on muitakin isoa brändejä, kuten Oreo, Milka ja Toblerone?

– Marabou on yksi isoimmista heidän tuotteistaan laivoilla volyymiltaan, niin aloitimme sillä. Ajatuksena on, että jos ei mitään tapahdu, niin laajennetaan (boikottia) muihin brändeihin.

Nöjdin mukaan Marabou-boikotista ei ainakaan vielä ole tullut kuluttajilta palautetta laivayhtiölle. Tämä voi johtua osin siitä, että laivoilta tuotteita edelleen löytyy, eli boikotti ei vielä varsinaisesti näy tarjonassa.

Katso myös: Voiko halpissuklaa voittaa makutestissä?

Halpa vs kallis: Mitä eroa on halpissuklaalla ja luksusherkulla? 5:50
Halpa vs kallis -sarjassa maisteltiin suklaita eri hintaluokista. Mikä voitti?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat