Tällaisena et ole grillattua maissia vielä maistanut – viisi vinkkiä kuorrutukseen ja maustamiseen
Grillattu maissi on grilliherkkujen kestosuosikki, jonka kanssa moni erilainen makupari sopii yhteen.
Pääkuvan videolla ohjeet pestokastikkeen valmistamiseen.
Suurin osa tarjoilee grillatun maissin simppelisti voin kera. Aina asioista ei tarvitsekaan tehdä sen monimutkaisempia, mutta välillä maissiakin voi maustaa hieman eksoottisemmin. Delish keräsi yhteen viisi tapaa kuorruttaa grillattu maissintähkä.
1. Kääri maissintähkä pekoniin
Kääri maissintähkän ympärille kahdesta kolmeen viipaletta pekonia ennen grillaamista. Pekoni antaa makua tähkään ja grillaantuu näppärästi samalla kuin maissikin.
2. Pestoa ja parmesaania
Pesto tekee monesta ruoasta maukkaampaa, eikä maissi ole tässä tapauksessa poikkeus. Sivele grillatun maissin päälle hieman pestoa ja ripottele päälle raastettua parmesaania.
Pestokastike on helppoa tehdä myös itse, katso ohjeet pääkuvan videolta!
3. BBQ-maustettua maissia
Makua ja rapeutta grillattuun maissiin saat sivelemällä maissin pintaan hieman bbq-kastiketta ja ripottelemalla päälle haluamiasi sipsinmuruja.
4. Cheddar-juustoa ja pekonia
Kun maissit ovat jo lähes kypsiä, ripottele niiden päälle hieman raastettua cheddar-juustoa ja anna olla grillissä kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle vielä hieman kypsennettyä pekonia ja silputtua ruohosipulia.
5. Maissia meksikolaisittain
Valele grillatun maissin päälle ohut kerros majoneesia. Ripottele majoneesin päälle hieman chilijauhetta, haluamaasi juustoraastetta (esimerkiksi fetaa tai parmesaania), silputtua korianteria ja purista päälle vielä limemehua.
Kokeile myös: Kuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeilla
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto