Mainos
Mainos

Tällainen kinkku on joulun suosituin

Selvisi, että suosituin kinkku joulupöytään on luuton ja valmiiksi suolattu.

Taloustutkimuksen Lidille tekemässä tutkimuksessa selvisi, minkälaisen kinkun suomalaiset yleensä ostavat joulupöytään. Kinkku tavallisimmin ostetaan ruokakaupasta ja yleensä valitaan kotimainen kinkku.

Suosituin kinkku on valmiiksi suolattu ja luuton. Toiseksi suosituin on potkalla oleva valmiiksi suolattu kinkku. Valmiiksi kypsennettyjen kinkkujen suosio on hyvin vähäistä.

– Kinkku on suosion laskemisesta huolimatta yhä joulupöydän ykkönen. Miehistä jopa 90 prosenttia syö yhä kinkkua. Naiset taas suosivat miehiä enemmän luomukinkkuja, Lidlin osastonjohtaja Thomas Heinrichs sanoo.

Etelä-Suomessa luuttoman ja suolatun kinkun valitsee yli puolet vastaajista. Potkallisen kinkun ostaa noin 30 prosenttia tutkimukseen osallistuneista. Valmiiksi kypsennettyjä vaihtoehtoja suosii vain 6 prosenttia. Savustettua kinkkua ei vastanneista valinnut kukaan.

Myös Länsi-Suomessa luuton ja suolattu kinkku on joulupöydän ykkönen. Kyselyyn vastanneista hieman alle puolet valitsivat sen. Potkallisen kinkun ostaa 37 prosenttia vastaajista. Myös Länsi-Suomessa valmiiksi kypsennettyjen kinkkujen suosio on pientä, vain noin seitsemän prosenttia vastaajista kertoi valitsevansa tällaisen kinkun. Savustetun valitsee vain prosentti vastaajista.

Itä-Suomi poikkeaa aiemmista alueista hieman, sillä siellä suosituin kinkku on potkallinen ja valmiiksi suolattu. Potkallisen kertoi valitsevansa 44 prosenttia vastaajista. Toiseksi suosituin on luuton ja suolattu. Valmiiksi kypsennettyjen kinkkutuotteiden suosio on hieman korkeampi kuin muilla alueilla, eli noin 10 prosenttia.

Myös Pohjois-Suomessa suosituin kinkku on potkallinen ja valmiiksi suolattu. Toisiksi suosituin on luuton ja suolattu, jonka kertoi ostavansa 34 prosenttia vastaajista. Valmiiksi kypsennettyjä kinkkutuotteita ostaa jopa lähes 20 prosenttia vastaajista. Savustetun kinkun valitsee vain 2 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Lähde: Lidl

 *** 


 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.