Tällä vinkillä teet aamukahvistasi hetkessä terveellisemmän – ja huomattavasti maukkaamman

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47 Näin teet maistuvan munakahvin kotona

Asiantuntijan vinkin avulla muutat aamukahvisi samalla sekä terveellisemmäksi että astetta maistuvammaksi. 

Trendikäs munakahvi syntyy helposti myös kotioloissa. Katso ohjeet videolta. 

Moni meistä aloittaa aamunsa kupillisella kahvia. Mutta miltä kuulostaisi, jos voisit muuttaa tutun aamurutiinistasi sekä paremman makuiseksi että entistä terveellisemmäksi juomaksi? Newyorkilaisen ravitsemusterapeutin vinkin avulla saat nämä molemmat.

The Well Necessities- yrityksen perustaja Lisa Hayimin mukaan nämä hyödyt on mahdollista saavuttaa lisäämällä hieman kanelia kahvipurujen joukkoon ennen keittämistä.

Kaneli tekee kahvista rikkaamman ja vähemmän kitkerämmän, eikä mielesi enää välttämättä tee lisätä kahvisi joukkoon maitoa, kermaa tai sokeria. Kanelin avulla säästyt siis myös turhilta kaloreilta.

Kaneli laittaa aivot käyntiin heti aamusta

Sen lisäksi, että kaneli tuo kahviin ihanaa makua, sillä on todistetusti lukuisia terveyshyötyjä. Hayimin mukaan kaneli on muun muassa erinomainen magnesiumin, kalsiumin, raudan ja K-vitamiinin lähde.

– Eräissä tutkimuksissa kanelin on todettu vähentävän insuliinivastetta, mikä tarkoittaa sitä, että verensokeri ei nouse niin nopeasti hiilihydraattipitoisten aterioiden jälkeen, Hayim kertoo kanelin positiivisista vaikutuksista.

Tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että kaneli saattaa parantaa kognitiivisia toimintoja, mikä tekee siitä erinomaisen mausteen kiireisiä aamuja varten. Jos siis haluat laittaa aivosi ja elimistösi toimimaan heti aamusta, lisää ripaus kanelia kahvin joukkoon.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!