Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Takuuvarma kikka tekee hampurilaispihvistä täydellisen – unohda vanha paistisääntö

Miten syntyy täydellinen juustohampurilainen?
Miten syntyy täydellinen juustohampurilainen? MTV
Julkaistu 20.05.2015 10:59

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi:n ruokabloggaaja Jani Kinnunen vinkkaa, miten kotioloissa saa valmistettua täydellisen juustohampurilaisen. Tiedätkö sinä, mistä lihasta syntyy paras hampurilaispihvi?

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen on testaillut kotikeittiössään täydellisen hampurilaisen valmistamista erilaisilla raaka-aineilla ja valmistusmetodeilla. Lopulta raaka-ainevaihtoehtojen joukosta ovat löytyneet ne parhaat ainekset mehevään juustoburgeriin.

– Burgeripihveihin paras liha on etuselkä (amerikaksi chuck). Jauhoin sen itse ja isoimmalla terällä, jotta saan mahdollisimman isosäikeisen pihvin. Voit pyytää myös lihatiskin setää tai tätiä jauhamaan lihan, Kinnunen vinkkaa blogissaan.

Hampurilaispihvi kannattaakin paistaa jääkaappikylmänä

Kinnusen mukaan parhaan lopputuloksen saa, kun burgeripihvin paistaa jääkaappikylmänä, toisin kuin kiinteissä pihveissä. Hampurilaispihvien kohdalla kannattaa siis unohtaa vanha paistisääntö, jonka mukaan liha kannattaa ottaa etukäteen lämpenemään.

– Lihan maun hienoudet piilevät rasvassa. Kun pihvi on kylmä, rasva on kiinteää eikä se valu paistoalustalle, vaan sulaa mahdollisimman paljon pihvin sisään tehden siitä mehukkaan ja maukkaan.

Kinnunen muistuttaa myös, ettei burgeriin kannata missään nimessä käyttää lehti- tai tammenlehväsalaattia. Niiiden pinta on liian pehmeä ja salaatti muhjuuntuu helposti hampurilaisen sisältämissä nesteissä.

– Käytä jääsalaattia, jonka rapea pinta ei imaise nesteitä niin helposti sisäänsä.

Mistä leivästä sitten syntyy täydellinen hampurilaissämpylä? Entäpä mitä juustoa hampurilaiseen kannattaa käyttää? Lue lisää täydellisen hampurilaisen valmistamisesta .

Sivumaku-blogista

Lisää aiheesta:

Täydellisen jauhelihapihvin salainen raaka-aine löytyy jo keittiöstäsi – ruokatoimittaja ylistää parhaaksi burgeriksi"Paras jauheliha pihveihin" – Gordon Ramsay paljastaa hittivideolla, miten hampurilaispihvit kuuluu oikeasti tehdäBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleHellapoliisi vinkkaa täydellisen burgeripihvin salaisuuden: Tee näin aina tuntia ennen kypsennystä! Gordon Ramsay paljastaa täydellisen juustohampurilaisen salaisuuden: "Paras jauheliha hampurilaispihveihin"
HampurilainenSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään