Takuuvarma kikka tekee hampurilaispihvistä täydellisen – unohda vanha paistisääntö

Juustohampurilainen Sivumaku
Miten syntyy täydellinen juustohampurilainen? MTV

Makuja.fi:n ruokabloggaaja Jani Kinnunen vinkkaa, miten kotioloissa saa valmistettua täydellisen juustohampurilaisen. Tiedätkö sinä, mistä lihasta syntyy paras hampurilaispihvi?

Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen on testaillut kotikeittiössään täydellisen hampurilaisen valmistamista erilaisilla raaka-aineilla ja valmistusmetodeilla. Lopulta raaka-ainevaihtoehtojen joukosta ovat löytyneet ne parhaat ainekset mehevään juustoburgeriin.

– Burgeripihveihin paras liha on etuselkä (amerikaksi chuck). Jauhoin sen itse ja isoimmalla terällä, jotta saan mahdollisimman isosäikeisen pihvin. Voit pyytää myös lihatiskin setää tai tätiä jauhamaan lihan, Kinnunen vinkkaa blogissaan.

Hampurilaispihvi kannattaakin paistaa jääkaappikylmänä

Kinnusen mukaan parhaan lopputuloksen saa, kun burgeripihvin paistaa jääkaappikylmänä, toisin kuin kiinteissä pihveissä. Hampurilaispihvien kohdalla kannattaa siis unohtaa vanha paistisääntö, jonka mukaan liha kannattaa ottaa etukäteen lämpenemään.

– Lihan maun hienoudet piilevät rasvassa. Kun pihvi on kylmä, rasva on kiinteää eikä se valu paistoalustalle, vaan sulaa mahdollisimman paljon pihvin sisään tehden siitä mehukkaan ja maukkaan.

Kinnunen muistuttaa myös, ettei burgeriin kannata missään nimessä käyttää lehti- tai tammenlehväsalaattia. Niiiden pinta on liian pehmeä ja salaatti muhjuuntuu helposti hampurilaisen sisältämissä nesteissä.

– Käytä jääsalaattia, jonka rapea pinta ei imaise nesteitä niin helposti sisäänsä.

Mistä leivästä sitten syntyy täydellinen hampurilaissämpylä? Entäpä mitä juustoa hampurilaiseen kannattaa käyttää? Lue lisää täydellisen hampurilaisen valmistamisesta Sivumaku-blogista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!