Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Takuuvarma hitti: Onko tämä maailman paras jauhelihakastike?

Jauhelihakastike on monen suomalaiskodin arkiruokaa.
Jauhelihakastike on monen suomalaiskodin arkiruokaa.
Julkaistu 20.11.2015 13:03

MTV LIFESTYLE

Tämä ruotsalaisbloggarin resepti täydelliseen jauhelihakastikkeeseen vie takuulla kielen mennessään.

In the ktchn -ruokablogia pitävä ruotsalainen Andreas Ivarsson esittelee Allt om Mat -sivustolla takuuvarmasti onnistuvan reseptin jauhelihakastikkeen valmistamiseen. Bloggarin käytönnöllisillä vinkeillä arkiruokaan on helppo tuoda uutta twistiä esimerkiksi juureksilla tai tilkalla hyvää punaviiniä.

– Muuta reseptiä tilanteen tullen sen mukaan, mitä kotoasi löytyy. Joskus tarjolla saattaa olla pala selleriä tai palsternakkaa kylmässä – ne voi laittaa vain pataan mukaan. Jos jäljelle on jäänyt lasillinen punaviiniä, voi senkin nakata pataan kastikkeen joukkoon! Ivarsson vinkkaa.

Ivarsson on saanut inspiraation täydellisen jauhelihakastikkeen reseptiin kirjailija Håkan Fällmansin teoksesta Kött.

Jauhelihakastike

500 grammaa jauhelihaa
Rasvaa paistamiseen (Käytän yleensä pekonia, mutta voikin käy hyvin)
2 sipulia (silputtuna)
3 valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 tölkki hyvälaatuista tomaattimurskaa
1 rkl Dijon-sinappia
3–4 porkkanaa (raastettuna)
2 rkl ketsuppia
1 liemikuutio
vettä
suolaa
mustapippuria

1. Ota esille paistinpannu ja kannellinen pata. (Padassa kastike saa muhia kunnolla)

2. Kuumenna rasva pannulla ja laita nokare jauhelihaa pannulle. Kun jauheliha rätisee pannulla, on pannu tarpeeksi kuuma ja voit lisätä loput jauhelihat.

3. Kun jauheliha on ruskistunut, kaada sen joukkoon tomaattimurska, hienonnettu valkosipuli, Dijon-sinappi ja liemikuutio. Siirrä seos pataan.

4. Kuullota sipulit huolellisesti samalla pannulla, jolla aiemmin ruskistit jauhelihan. Lisää tomaattimurskapurkkiin hieman vettä, ravista ja lisää seos sipulien joukkoon. Anna hautua 20–30 sekuntia. (Tällä tekniikalla saat kaikki tomaatit hyödynnettyä ja kaikki maut pannulta tulevat kastikkeeseen)

5. Kaada sipuli-vesi-tomaattimurskaseos pataan jauhelihojen kanssa. Lisää pataan vettä, jotta ainekset peittyvät. Anna hautua 20–30 minuuttia.

6. Lisää pataan porkkanaraaste ja ketsuppi ja anna kastikkeen hautua noin tunnin. Kastikkeeseen ei tarvitse lisätä kermaa, sillä hauduttaminen tekee kastikkeesta paksun. (Tästä aikamääreestä voidaan tarvittaessa tinkiä, jos on kiire)

7. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua pastan ja juustoraasteen kanssa. Älä säästele juustoraastetta!

Lähde: Allt om Mat

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleJamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Suomen suosituin arkiruoka selvitettiin – tämä jokaisen tulisi osata valmistaa
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • pe18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • pe14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi