"Takuulla syksyn paras leivonnainen" – helppo omenaherkku, jota sinun on kokeiltava!
Nanna Rintala valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa torstaina herkullisen omena-toscapiirakan.
– Kun yhdistetään omenapiirakka ja toscakakku saadaan lopputulokseksi herkullinen omena-toscatorttu. Takuulla syksyn paras leivonnainen! Rintala sanoo.
Rapea toscahuntu omenapiirakan päällä tuo sekä makua että sopivaa purutuntumaa. Lopputuloksena saadaan suolaisen ja makean täydellinen liitto.
Kokeile helppoa reseptiä kotona:
Kun yhdistetään omenapiirakka ja toscakakku saadaan lopputulokseksi herkullinen omena-toscatorttu. Takuulla syksyn paras leivonnainen! Reseptin loihti Nanna Rintala.
Ainekset (8 annosta)
pohja
- 75 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl kermaa
täyte
- 3-4 pientä omenaa
- 1 tl kanelia
pinnalle
- 50 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 100 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl kermaa
Valmistusohje
Kaada taikina halkaisijaltaan 22-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan.
Poista omenista siemenkodat ja kuutioi hedelmät. Levitä omenanpalat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tortun paistuessa valmista toscakuorrute.
Mittaa ainekset kattilaan kermaa lukuun ottamatta ja keitä hiljaa kunnes seos hiukan sakenee. Sekoita mukaan kerma. Ota torttu uunista ja nosta uunin lämpötila 220-asteeseen. Levitä toscakuorrute tortun päälle ja paista kauniin väriseksi, 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan