Tajuttoman nerokasta: Idea, joka mullistaa tortillojen syömisen

tortillakakku, härkis
Kuvan tortillakakussa on broilerin sijaan käytetty Härkistä.

Jos pidät texmex-ruoasta, tätä kakkua on yksinkertaisesti pakko kokeilla!

Huikea keksintö, tortillakakku, on voittanut internetissä ihmisten sydämet puolelleen – eikä suotta. Ruokalaji on herkullinen ja näyttävä.

Tortillakakun idea on se, että tortillalettuja ja fajitas-täytettä ladotaan irtopohjavuokaan vuorotellen siten, että vuoka vähitellen täyttyy. Kun kakun poistaa paistamisen jälkeen vuoasta, niin lopputuloksena syntyy näyttävä, suolainen tortillakakku.

Somessa tortillakakku on villinnyt esimerkiksi Viral Threadin havainnollisen reseptivideon muodossa. Pätkää ei voi katsoa ilman, että vesi herahtaa kielelle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tortillakakku

Ainekset:

3 eriväristä paprikaa
2 suurta punasipulia
5 broilerin rintafilettä
fajitas-maustetta
oliiviöljyä
suolaa
​​​​​​​1 pakkaus tortilloja
tölkillinen mustapapuja
salsaa
cheddar-raastetta
purkillinen ranskankermaa
korianterin lehtiä koristeeksi

Lado uunivuoan pohjalle vierekkäin suikaloitu paprika, hienoksi lohkottu punasipuli ja kanafileet. Ripottele päälle runsaasti fajitas-maustetta, oliiviöljyä ja maun mukaan suolaa. Paista 35 minuuttia 200 asteessa.

Viipaloi kana. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Aseta vuoan pohjalle vehnätortilla. Levitä sen päälle sipulipaprikasekoitusta, kanaa, papuja, salsaa ja cheddar-raastetta. Aseta päälle uusi tortilla ja lisää samoja täytteitä. Jatka, kunnes vuoka on täynnä. Aseta päällimmäiseksi pelkkä tortilla. Paista 15 minuuttia 180 asteessa.

Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Irrota kakku vuoasta varovasti. Levitä kakun päälle runsaasti ranskankermaa kuorrutukseksi ja koristele korianterin lehdillä. Leikkaa kakusta terävällä veitsellä siivuja. Nauti!

Lähde: Viral Thread

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat