Borssi- eli punajuurikeitto on ukrainalainen klassikkoruoka, joka sopii oivallisesti kylmien iltojen herkuksi.
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan kylmien iltojen piristykseksi klassista borssikeittoa. Bloggari suosittelee tätä klassikkoherkkoa muun muassa siksi, että se jättää keittiöön taivaallisen tuoksun.
– Sen syvän punainen väri ja pitkän haudutuksen tuoma taivaallinen tuoksu keittiössä toimii aina, kun ulkona näyttää karulta tai pirun kylmältä, Kinnunen kirjoittaa.
Borssikeitto ei vaadi välttämättä tuekseen lihaa, mutta se lisää keiton ruokaisuutta ja syventää makua. Riistaan mieltynyt Kinnunen suosittelee lisäämään klassikkokeittoon esimerkiksi hirveä.
– Tällä kertaa käytin lihana hirveä, jota löytyy näin syksyllä reilusti lihatiskeiltä, Kinnunen kirjoittaa.
Katso herkullisen borssikeiton resepti Sivumaku-blogista täältä!