"Taivaallinen tuoksu keittiössä" – tämä klassikkoherkku on täydellistä arkiruokaa

borssikeitto_hirvi
Borssikeiton kanssa nautitaan perinteisesti ranskankermaa. Sivumaku / Jani Kinnunen

Borssi- eli punajuurikeitto on ukrainalainen klassikkoruoka, joka sopii oivallisesti kylmien iltojen herkuksi.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan kylmien iltojen piristykseksi klassista borssikeittoa. Bloggari suosittelee tätä klassikkoherkkoa muun muassa siksi, että se jättää keittiöön taivaallisen tuoksun.

– Sen syvän punainen väri ja pitkän haudutuksen tuoma taivaallinen tuoksu keittiössä toimii aina, kun ulkona näyttää karulta tai pirun kylmältä, Kinnunen kirjoittaa.

Borssikeitto ei vaadi välttämättä tuekseen lihaa, mutta se lisää keiton ruokaisuutta ja syventää makua. Riistaan mieltynyt Kinnunen suosittelee lisäämään klassikkokeittoon esimerkiksi hirveä.

– Tällä kertaa käytin lihana hirveä, jota löytyy näin syksyllä reilusti lihatiskeiltä, Kinnunen kirjoittaa.

Katso herkullisen borssikeiton resepti Sivumaku-blogista täältä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja