Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taito, joka jokaisen tulisi oppia: Näin fileroit kalan oikein!

Ahvenet
Julkaistu 17.06.2015 17:33
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Poimi vinkit siihen, kuinka aloittelijakin onnistuu fileroimaan kalan!

Jos mökkirannasta nousee ruokapöytään sopivaa saalista, on tärkeää osata fileroida kalat oikein, jotta lopputulos on kokkaamisen jälkeen mahdollisimman onnistunut. Katso videolta ammattilaisen vinkit kalan filerointiin.

Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta antoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kalan filerointi onnistuu mutkattomasti. Tärkein apuväline perkaamisessa on toimiva fileerausveitsi. Työvaiheista tärkeimmäksi Lindberg ostaa kalan verestämisen, joka on syytä tehdä mahdollisimman pian pyytämisen jälkeen.

– Ihan ensimmäisenä pitää verestää kala. Jos kalaa ei verestä välittömästi, niin silloin veri jää lihaksiin ja se pilaa kalan maun helposti, Lindberg kertoo

Katso videolta, kuinka ahven fileroidaan oikein!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kala