Taito, joka jokaisen tulisi oppia: Näin fileroit kalan oikein!
Poimi vinkit siihen, kuinka aloittelijakin onnistuu fileroimaan kalan!
Jos mökkirannasta nousee ruokapöytään sopivaa saalista, on tärkeää osata fileroida kalat oikein, jotta lopputulos on kokkaamisen jälkeen mahdollisimman onnistunut. Katso videolta ammattilaisen vinkit kalan filerointiin.
Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta antoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kalan filerointi onnistuu mutkattomasti. Tärkein apuväline perkaamisessa on toimiva fileerausveitsi. Työvaiheista tärkeimmäksi Lindberg ostaa kalan verestämisen, joka on syytä tehdä mahdollisimman pian pyytämisen jälkeen.
– Ihan ensimmäisenä pitää verestää kala. Jos kalaa ei verestä välittömästi, niin silloin veri jää lihaksiin ja se pilaa kalan maun helposti, Lindberg kertoo
Katso videolta, kuinka ahven fileroidaan oikein!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti