Taito, joka jokaisen tulisi oppia: Näin fileroit kalan oikein!

Ahvenet

Poimi vinkit siihen, kuinka aloittelijakin onnistuu fileroimaan kalan!

Jos mökkirannasta nousee ruokapöytään sopivaa saalista, on tärkeää osata fileroida kalat oikein, jotta lopputulos on kokkaamisen jälkeen mahdollisimman onnistunut. Katso videolta ammattilaisen vinkit kalan filerointiin.

Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta antoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kalan filerointi onnistuu mutkattomasti. Tärkein apuväline perkaamisessa on toimiva fileerausveitsi. Työvaiheista tärkeimmäksi Lindberg ostaa kalan verestämisen, joka on syytä tehdä mahdollisimman pian pyytämisen jälkeen.

– Ihan ensimmäisenä pitää verestää kala. Jos kalaa ei verestä välittömästi, niin silloin veri jää lihaksiin ja se pilaa kalan maun helposti, Lindberg kertoo

Katso videolta, kuinka ahven fileroidaan oikein!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!