Taito, joka jokaisen tulisi oppia: Näin fileroit kalan oikein!

Ahvenet

Poimi vinkit siihen, kuinka aloittelijakin onnistuu fileroimaan kalan!

Jos mökkirannasta nousee ruokapöytään sopivaa saalista, on tärkeää osata fileroida kalat oikein, jotta lopputulos on kokkaamisen jälkeen mahdollisimman onnistunut. Katso videolta ammattilaisen vinkit kalan filerointiin.

Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta antoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kalan filerointi onnistuu mutkattomasti. Tärkein apuväline perkaamisessa on toimiva fileerausveitsi. Työvaiheista tärkeimmäksi Lindberg ostaa kalan verestämisen, joka on syytä tehdä mahdollisimman pian pyytämisen jälkeen.

– Ihan ensimmäisenä pitää verestää kala. Jos kalaa ei verestä välittömästi, niin silloin veri jää lihaksiin ja se pilaa kalan maun helposti, Lindberg kertoo

Katso videolta, kuinka ahven fileroidaan oikein!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja