Mainos

Tähän samaistuu lähes jokainen yrittäjä! Suomalaisravintoloitsijalta rankka avautuminen: "Suomi sääntelee itsensä kohta hengiltä"

Ravintola Kirjakauppaa Porissa pitävä yrittäjä Lauri Turtola avautuu Facebook-päivityksessään sääntö-Suomen aiheuttamista harmaista hiuksista.

– Mitä sitten, kun mitta täyttyy? kysyy porilaisravintoloitsija Lauri Turtola tuoreessa Facebook-päivityksessään, joka on kerännyt jo lähes 3000 jakoa ja yli 6000 tykkäystä.

Turtola kertoo työskennelleensä yrittäjänä jo yli kahdeksan vuotta, väkeä työllistäen ja veroja maksaen. Yrittäjä ihmettelee, miksi moitteettomasti suoriutunut ravintola on näiden veromaksujen lisäksi joutunut maksamaan tuhansia ja taas tuhansia euroja erilaisia maksuja.

– On tarkastettu jääpalat. Lasku tuli. Tarkastettu salaatti. Lasku tuli. Palotarkastaja käy säännöllisesti. Lasku tulee. Terveystarkastaja, alkoholitarkastaja, työsuojelutarkastaja, gramextarkastaja ja ties mitä. Lasku tulee kyllä, Turtola kirjoittaa.

"Mitä, kun en enää jaksa?"

Jos päivitys ei näy, katso se täältä

Työsuojeluviranomainen on muun muassa vaatinut Turtolaa asentamaan ravintolansa henkilökunnalle lukolliset vaatekaapit, vaikka kukaan henkilökunnasta ei ole kokenut niitä tarvitsevansa. Lisäksi terveystarkastaja vaatii säilyketölkit hyllylle, joka ei ole kulunut.

– Kynnyksetkin pitää vaihtaa. Tulee varmaan parempaa pihviä nyt. Minä laitan.

– Mitä, kun en enää jaksa? Olen ottanut omakotitalon verran lainaa luodakseni itselleni työpaikan ja työllistääkseni ihmisiä. Rikkaaksi en ole tullut, ja lainaakin on vielä. Eikö maksamiini veroihin sisälly viranomaispalvelut? Miksi maksan silti laskuja palveluista, joita en halua? Miksi virkamiehen työ on otettava vastaan, sitä ei voi kyseenalaistaa ja miksi vaatimukset perustuvat tulkintoihin? Miksi minä en sitten saa tulkita niitä?

Turtola haluaa tekstillään kyseenalaistaa suomalaisen järjestelmän. 

– Suomi sääntelee itsensä kohta hengiltä. Ja yrittäjä maksaa.

– Joskus tuntuu että jos vaan laittaisi ovet kiinni ja lopettaisi. Periköön pankki velkansa. Mutta mitä mun työntekijät tekisi? Entä vaimo ja perhe? Some siis sivuun ja hakemaan kynnyksiä...

Turtolan päivityksestä kertoi ensimmäisenä Satakunnan kansa. 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja