Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tähän ei moni taapero pysty! 3-vuotias Jaana on mestari "viäntämään" karjalanpiirakoita – katso pikkuleipurin taidonnäyte

0:37Tee perässä: 3-vuotias Jaana näyttää, miten karjalanpiirakoita rypytetään
Julkaistu 15.10.2019 11:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Joillekin kotikokeille karjalanpiirakoiden rypyttäminen näyttäisi todella olevan kuin lasten leikkiä. Videolla 3-vuotias Jaana Leppävirralta näyttää, miten hommasta suoriudutaan mallikkaasti.

Leppävirtalainen Jenni Itkonen jakoi Facebookin suositussa ruoanlaittoryhmässä videon, jossa hänen tyttärensä Jaana rypyttää karjalanpiirakoita. Video keräsi nopeasti tuhansia tykkäyksiä ja ihmettelyjä reippaan tytön taidoista. 

Videota katsellessaan ei todella uskoisi, että Jaana on vasta 3-vuotias – niin taitavasti ja keskittyneesti rypytys sujuu. Kaiken lisäksi kyseessä on vasta toinen kerta, kun Jaana tekee karjalanpiirakoita.

Jaanan äiti Jenni kertoo MTV:lle, että tytön huikeat karjalanpiirakkataidot ovat todennäköisesti periytyneet mummolta.

–  Mummo on innokas leipoja, joka ottaa mielellään lapsenlapsia pöydän toiselle puolelle avuksi ja oppimaan. Hän tekee ruisleivätkin leivinuunissa ja aina on jotain herkkua tarjolla.

Jaana on päässyt siis pienestä pitäen seuraamaan ruoanlaittoa ja nähnyt mummolassa, miten piirakat valmistuvat.

– Taidot ovat varmasti enemmän mummolta peräisin kuin äidiltä. Itse opin rypyttämisen vasta aikuisiällä. Tykätään kuitenkin myös kotona tehdä ruokaa porukalla  ja joka viikko myös leivotaan jotain. Lapset osallistuvat mielellään, Jenni kertoo.

Lue myös: Mertta keksi Sahalahdella mullistavan ruoan yli 60 vuotta sitten: Nyt sillä on järjetön miljoonamyynti – syötkö sinäkin?

Lisää aiheesta:

Muista tärkeä karjalanpiirakkasääntö – huonosti käy, jos leipoessa unohtuu: "Sitten on pulassa"Tutustu Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannen kauden kisaajiinSuomalainen menestysresepti -voittaja onkin jo keksitty aiemmin? Inan kuvatodiste kyseenalaistaa väitteen "uudesta ruokainnovaatiosta" – näin Rostenilta vastataanÄiti keksi tajunnanräjäyttävän tavan leikata kakkua – tätä et tullut edes ajatelleeksi!Hittiresepti leviää Facebookissa: Kirsin helppoja lihapiirakoita ylistetään järjettömän hyviksi – "yllätyin itsekin"Vanhemmat siirsivät kokkausvuoron 9-vuotiaalleen: "Poika tekee jo useampia ruokia"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta