Tähän ei moni taapero pysty! 3-vuotias Jaana on mestari "viäntämään" karjalanpiirakoita – katso pikkuleipurin taidonnäyte

Tee perässä: 3-vuotias Jaana näyttää, miten karjalanpiirakoita rypytetään 0:37 Tee perässä: 3-vuotias Jaana näyttää, miten karjalanpiirakoita rypytetään

Joillekin kotikokeille karjalanpiirakoiden rypyttäminen näyttäisi todella olevan kuin lasten leikkiä. Videolla 3-vuotias Jaana Leppävirralta näyttää, miten hommasta suoriudutaan mallikkaasti.

Leppävirtalainen Jenni Itkonen jakoi Facebookin suositussa ruoanlaittoryhmässä videon, jossa hänen tyttärensä Jaana rypyttää karjalanpiirakoita. Video keräsi nopeasti tuhansia tykkäyksiä ja ihmettelyjä reippaan tytön taidoista. 

Videota katsellessaan ei todella uskoisi, että Jaana on vasta 3-vuotias – niin taitavasti ja keskittyneesti rypytys sujuu. Kaiken lisäksi kyseessä on vasta toinen kerta, kun Jaana tekee karjalanpiirakoita.

Jaanan äiti Jenni kertoo MTV:lle, että tytön huikeat karjalanpiirakkataidot ovat todennäköisesti periytyneet mummolta.

–  Mummo on innokas leipoja, joka ottaa mielellään lapsenlapsia pöydän toiselle puolelle avuksi ja oppimaan. Hän tekee ruisleivätkin leivinuunissa ja aina on jotain herkkua tarjolla.

Jaana on päässyt siis pienestä pitäen seuraamaan ruoanlaittoa ja nähnyt mummolassa, miten piirakat valmistuvat.

– Taidot ovat varmasti enemmän mummolta peräisin kuin äidiltä. Itse opin rypyttämisen vasta aikuisiällä. Tykätään kuitenkin myös kotona tehdä ruokaa porukalla  ja joka viikko myös leivotaan jotain. Lapset osallistuvat mielellään, Jenni kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.