Taffelin edustaja kommentoi pekonisipsien kummallista ainesosaluetteloa: "Maku on saatu aikaan aromeilla"

pekoni ja sipsit2
Shutterstock/Taffel

Taffelin pekoninmakuiset sipsit herättävät ihmetystä vegaanituotteita yhteen kokoavalla vegaanituotteet.net-sivustolla. Kuinka pekonin maku on saatu sipseihin käyttämättä lainkaan lihaa?

Taffelin edustaja kertoi Makuja.fi:lle, että suomalaisten ruokakauppojen hyllyiltä löytyy todella pekoninmakuisia sipsejä, jotka eivät sisällä lainkaan pekonia. Taffelin sipsejä markkinoivan Orkla Foods Finlandin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ritva Mäenpää kertoi Makuja.fi:lle, että pekonin aromi on saatu sipseihin lihaa sisältämättömien aromien avulla.

Pekoninmakuiset uunisipsit sisältävät ainesosaluettelon mukaan perunaa, rypsiöljyä, suolaa, sokeria, maltodekstriiniä, maunvahvennetta, hiivauutetta, sipulia, pekoniaromia sekä savuaromia.

– Molemmat uunisipsit sopivat vegaanista ruokavaliota noudattavalle eli eivät sisällä mitään eläinperäistä raaka-ainetta, Mäenpää vahvistaa.

– Pekonin maku on saatu aikaan aromeilla, Mäenpää kertoo.

Suomessa on myynnissä myös muita tuotteita, joiden nimessä pekoni ei viittaa suoraan tuotteen valmistuksessa käytettyihin raaka-aineisiin.

– Meiltä löytyy myös Taffel Flacor Max –perunalastu, jossa on makuna Smoky bacon.  Se ei myöskään sisällä pekonia, vaan maku tehdään vastaavasti aromeilla, asiantuntija kertoo.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja