Täältäkö saa Suomen parhaat kebabit? Katso kehutut ravintolat!

Kebab
Makuja.fi pyysi lukijoita vinkkaamaan Suomen parhaat kebabravintolat. Shutterstock

"Suomesta ei saa hyvää kebabia", julisti MTV:n Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen kirjoituksessaan. Vai saako sittenkin? Makuja.fi pyysi lukijoilta vinkkejä Suomen parhaista kebabravintoloista.

Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen neuvoi blogissaan heinäkuussa, miten kotioloissa voi valmistaa hyvää kebabia. Kinnusen mielestä suomalaisten kebabravintoloiden anti on kaikkea muuta kuin hyvää.

– En tiedä, millainen kebab on Turkissa, mutta sen tiedän, että suomalaisten yleisesti sellaiseksi kuvittelema muoto on luokaton ja häväistys koko lajille. Olen syönyt kebabia Suomen lisäksi Saksassa, Liettuassa ja Ruotsissa. Muilla mailla kepsu on ollut aina todella hyvä, maukas ja ylpeydellä tehty, vaikka se olisi nautittu erittäin arveluttavan oloisessa myyntipisteessä pikkutunneilla, Kinnunen kirjoitti.

Kirjoituksen myötä Makuja.fi päättikin kysyä lukijoilta, mistä kannattaisi lähteä etsimään hyvää kebabia Suomessa.

Kehuja Savonlinnan Uskudarille

MTV:n Makuja.fi-sivuston lukijat ehdottivat Suomen parhaaksi kebabpaikaksi ravintoloita eri puolelta Suomea. Useampia ääniä keräsi muun muassa Savonlinnassa toimiva Uskudar Kebab.

– Savonlinnassa on laadukas Uskudar kebab. Alunperin paikan avasi, muistaakseni 80-luvulla istanbulilainen mies. Liha ja chilikastike on tehty omalla reseptillä. Vuosien saatossa omistajaksi vaihtui suomalainen ja tilakin vaihtui suurempaan mutta ruoka on edelleen kuten ennen. Nykyään paikassa on seisova pöytä, joten annoksesta saa aina mieleisen. Syödä saa niin paljon kuin jaksaa, Arto Savonlinnasta vinkkaa.

– Itse käsintehty liha on mureaa ,makoisaa, ja aidon kebabin makuista toisin kuin muissa tukkulihaa käyttävissä paikoissa. Uskudarin itsetehdyt soossit kruunaavat tämän kulinaarisen makunautinnon. Tämän tietävät myös paikalliset ja Uskun ainoita miinuspuolia ovatkin ruuhkat. Varsinkin viikonloppuisin darrakebabia hakevien herkuttelijoiden takia jonotusaika voi vierähtää yli tunnin mittaiseksi, ylisti puolestaan Jyri.

Helsingissä kebabille kannattaa suunnata Kallioon tai Kontulaan

Pääkaupunkiseudulla pyörivän kannattaa lukijoiden mukaan suunnata kebabille esimerkiksi Kallion Döner Harjuun

– Itse en ole aivan yhtä kriittinen näiden tavallisten epäkebabien suhteen, joita bloggaaja Kinnunen kritisoi, joskaan en koskaan ole saanut hyvää kebabia Tampereen ja Oulun ulkopuolella – ennen Döner Harjua. Etenkin pääkaupunkiseudun kebabien taso oli yleinen vitsi täällä Tampereella 90-luvulta lähtien, sillä meistä oli ihmeellistä kuinka vaikeaa hyvää kebabia oli saada. Döner Harju laittoi kuitenkin pakan kerralla uusiksi, ja yhtä hyvää "kebsua" ei kyllä saa mistään. Annoksen lisukkeet vielä varmistavat kokonaistyytyväisyyden,  tamperelainen Joonas ylistää.

Aidon kebabin ystävälle suositellaan sen sijaan metromatkaa Kontulaan. Lähiön ostoskeskuksesta löytyy ruoanystävien ja helsinkiläislehtien ylistämä Shishkebab.

– Kysyitte mistä saa parhaat kebabit Suomessa? Sehän on itsestäänselvää, että tietysti Helsingin Kontulan Shishkebabista. Autenttinen kurdilainen kebab. Menin kerran vahingossa ja tilasin lammasta ja härkää. Tarjoillaan metallilautaselta, jossa on omat lokerot lisukkeille. Grillattua tomaattia, korianteria, sipulia, sitruunaa, yms. Ihan huikeen makuista ja mukava henkilökunta. Jos joku kysyy mihin kannattaa mennä kebsulle, niin se on ykkössuositukseni jokaiselle, vinkkaa Tero.

Hyviä kebabravintoloita ympäri Suomen

 Myös muun muassa näitä paikkoja kehuttiin hyvistä kebabeistaan:

Orikedon Taverna, Turku
– Mielestäni ylivoimaisesti paras kebab-annos Asun itse Helsingissä, mutta vuosi sitten eksyin jostain kumman syystä kyseiseen ravintolaan ja olin aivan myyty, ylistää Minna.

Ravintola Pizzeria Carlina, Turku
Kebab on maukasta ja huolella tehty. Annokset ovat isoja ja paikalla on A-oikeudet - ruokajuomaksi saa myös viiniä tai erikoisoluita. Hinnat ovat kuitenkin siedettävät, Anders vinkkaa.

Iskender Kebab Pizzeria, Varkaus
Paikan ei ole tarvinnut pitää koskaan kotiinkuljetusta, joka kertoo paikan suosiosta. He paistavat leivän ja tekevät kastikkeen itse. Kebab ei ole lammasta, vaan nautaa niin kuin Suomen kebabpaikoissa yleisesti. Liha tulee tukusta, mutta he maustavat vielä sen itse. Kebab on tosi mureaa ja maistuvaa, eikä sellaista kumilötkyä kuin yleensä muualla. Viidakkorummut kertovat, että paikalla jonkunlainen kulttimaine kebab-harrastelijoiden keskuudessa, Reima kertoo.

Heval, Tampere
– Jos arvon toimitus uskaltautuu Tampereelle Heval-nimiseen kebabbilaan, eikä rakastu paikan tuotteisiin, lupaan syödä hattuni! Tässä jää Hans Välimäki kakkoseksi, vakuuttaa Lauri.

Lähdekioski, Nastola
Villähteen Lähdekioskilta (Nastolasta) saa Suomen parhaat kebabit! Kioskilla tehdään itse kebabvartaat, ja se tehdään oikeasta lihasta (ei jauhetusta).Ja myös kastikkeet tehdään itse, ja ne ovat myös taivaallisen hyviä, kuvailee Harri.

Katukeittiö Take Away, Raahe
Paras kebab löytyy Raahesta, Katukeittiö Take Awaysta. Sieltä jumalatkin ostais kebaa, jos syömään pystyisivät. Ympäri Suomea olen testannut, eikä parempaa ole vieläkään tullut vastaan, Vesku vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.