Täältä kiinalaiset onnenkeksit tulevat – tehtaassa 5000 erilaista ennustetta
Miten kiinalaisen onnenkeksin sisältämä ennuste päätyy keksin sisään? Katso video onnenkeksien valmistuksesta!
Onnenkeksit ovat todella suosittuja Yhdysvalloissa ja nykyään ne tunnetaan yleisesti myös muissa länsimaissa. Kiinassa niitä ei pahemmin harrasteta. Onnenkeksi herättää ruokailijassa jännityksentunteen: mitä keksin viesti kertoo tällä kertaa?
Näin keksi valmistuu
Youtube-videolla seurataan onnenkeksien valmistusprosessia. Monet saattavat ihmetellä, miten ennuste kirjaimellisesti saadaan keksin sisään ilman, että siihen tarttuu taikinaa. Taika on taikinan esikypsennyksessä: taikinaa kypsennetään juuri sen verran, että se on pehmeää ja helposti käsiteltävää. Sen jälkeen kone syöttää taikinaletun päälle ennusteen ja laskostaa sen keksin muotoon. Ennuste jää keksin sisälle, ja keksin päät nipistetään kiinni. Sen jälkeen keksi kuivatetaan ja jäähdytetään rapeaksi, ja kääritään laitteessa muovikääreen sisään.
Videolla kerrotaan, että onnenkeksitehtaassa painetaan yli 5000 erilaista aforismia ja ennustetta onnenkeksien sisään. Sama tehdas tuottaa kuitenkin yli 4 miljoonaa keksiä päivittäin. On siis hyvin todennäköistä, että et ole ainoa, joka on saanut keksin sisältä saman ennusteen!
Katso videolta, miten onnenkeksit valmistuvat!
Lähde: Foodbeast.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria