Maailman menestyneimpien keittiömestareiden joukkoon lukeutuva ranskalainen kokki Alain Ducasse toivoo, että ravintolat voisivat avata jo ovensa. Hän vetoaa viranomaisiin ja sanoo, että ravintoloissa syöminen voi itse asiassa olla turvallisempaa kuin kotona kokkaaminen.
Ravintola-ala on nyt kriisissä globaalisti, kun koronaviruspandemia on pakottanut ravintoloiden ovet kiinni ympäri maailman. Tunnettu ranskalainen keittiömestari Alain Ducasse ilmaisi oman huolensa tilanteesta uutistoimisto AFP:lle. Asiasta uutisoi muun muassa New York Post. Ducassen mukaan ravintoloiden asteittainen avaaminen olisi tehtävä pian.
– On turvallisempaa syödä ravintoloissa, jotka ottavat huomioon kaikki varotoimenpiteet kuin kotona, jossa sinun täytyy ensin käydä pienessä paikallisessa supermarketissa. Siellä ihmiset törmäävät toisiinsa, koskettelevat hedelmiä, eikä kaikilla ole maskeja, Ducasse perustelee AFP:lle.
"Ravintoloiden sulkemisella on ollut katastrofaaliset vaikutukset ja tätä ei voi kestää enää montaa viikkoa"
AFP:n mukaan Alain Ducassen ravintoloilla on yhteensä 17 Michelin-tähteä. Se tekee Ducassesta maailman eniten Michelin-tähtiä omaavan keittiömestarin. Ducasse tunnetaan Ranskassa myös Ranskan kulinaarisen instituutin perustajana.
Ei siis ihmekään, että Ducasse odottaa malttamattomana sitä päivää, kun ravintoloiden ovet voivat taas avautua ja bisnes alkaa. Taloudellisesti tilanne on nyt sekä Ducasselle että monelle muulle ravintoloitsijalle maailmanlaajuisesti katastrofi.
