Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö likaisia hedelmiä ja vihanneksia? Tavallinen vesipesu ei aina riitä

Parsakaali kannattaa muotonsa vuoksi pestä erityisen huolellisesti.
Parsakaali kannattaa muotonsa vuoksi pestä erityisen huolellisesti.Shutterstock
Julkaistu 05.08.2014 14:59

MTV LIFESTYLE

Tiettyjen hedelmien ja vihannesten pesemisen kohdalla kannattaa olla erityisen tarkkana, jotta voi olla varma siitä, että raaka-aineet ovat varmasti puhtaita haitallisista bakteereista ja ötököistä. Ota selvää, mitkä hedelmät ja vihannekset ovat sellaisia, joiden puhdistamiseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota!

Kun vihanneksen muoto monimutkainen tai sen pinnassa on erilaisia koloja, kannattaa sen pesemiseen käyttää hieman enemmän aikaa ja vaivaa, jotta mahdolliset ötökät ja bakteerit saadaan pestyä pois sen pinnalta.

Parsakaali ja kukkakaali

Parsakaalin ja kukkakaalin pintaan eliöt takertuvat erityisen helposti ja tästä syystä näitä kannattaa liottaa vesikulhossa pari minuuttia ennen pesemistä kylmällä, juoksevalla vedellä.

Avokado

avokado,-kananmuna
Shutterstock

Moni ajattelee, että koska avokadon kuoret harvemmin syödään, ei hedelmää tarvitse pestä ollenkaan. Tämä on kuitenkin harhaluulo, sillä pesemättömän avokadon pinnalta ja kannoista bakteerit kulkeutuvat hedelmälihaan veitsen mukana. Tästä syystä avokado on syytä pestä huolellisesti harjaa apuna käyttäen – vaikka tarkoituksena ei olisikaan herkutella avokadon kuorilla.

Omena

Shutterstock

Moni on tottunut huuhtaisemaan omenan ennen syöntiä, mutta harva tulee ajatelleeksi, että omenan kannat voivat kätkeä hyvinkin paljon bakteereja. Omenan kannat kannattaakin puhdistaa erikseen harjan avulla kylmän, juoksevan veden alla.

Sienet

Lehtikuva

Kun sieniä käyttää ruoanlaitossa, ei kannata turvautua vesipesuun, sillä kuiva harja riittää avuksi niiden puhdistamiseen. Jos sienet ovat erityisen likaisia, voi ne huuhtaista pikaisesti juoksevan veden alla, mutta on hyvä pitää huoli siitä, etteivät sienet kastu liikaa, sillä niiden koostumus kärsii vedestä.

Tuoreet yrtit

Shutterstock

Tuoreita yrttejä on tärkeää käsitellä varoen. Paras tapa huuhtaista liat pois yrteistä on kastaa ne varoen kylmään veteen ja ravistella kevyesti. Parhaiten yrtit kuivuvat kuivan pyyhkeen tai talouspaperin päällä.

Melonit

Shutterstock

Melonit ovat kesäisiä ja raikkaita hedelmiä, jotka sopivat hyvin esimerkiksi evääksi rannalle. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että ennen pilkkomista meloni olisi tärkeä pestä huolella harjan kanssa kantoja myöten, sillä sen pinnalle kerääntyy helposti erilaisia bakteereja. Verkko- ja cantaloupe-melonin kohdalla kannattaa noudattaa erityistä huolellisuutta, sillä hedelmien pinta on epätasainen.

Salaatti

Shutterstock

Bakteerit ja ötökät viihtyvät hyvin salaateissa ja tästä syystä salaatinlehtiä kannattaakin liottaa vesikulhossa ennen huuhtelua kylmällä vedellä.

LUE MYÖS: Tiesitkö, kuinka vihannekset ja hedelmät pestään oikein?

Lähde: thedailymeal.com

Lisää aiheesta:

Olethan muistanut kurkata keittiökaappiisi? Nämä ruoat kannattaa hävittää heti7 virhettä, joihin moni sortuu pakastevihannesten kanssa – ethän tee näin?Luulitko sinäkin, että kahvi säilyy parhaiten jääkaapissa? 8 tuttua ruokamyyttiä, joihin tulisi jo lakata uskomastaViisi ruoanlaittotapaa, jotka pilaavat ruokasi huomaamatta – näistä kannattaa luopua välittömästi!Oletko sinäkin aina käsitellyt näitä tuttuja hedelmiä väärin? Näin varmistat kypsyyden ja kuorit oikeaoppisestiJärjestä jääkaappisi oikein – älä sorru yleisiin virheisiin
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • ke18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • ke06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • ti19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"