Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö kalaa väärin? Näin saat parhaat terveyshyödyt

Julkaistu 05.11.2014 21:58

MTV LIFESTYLE

Kalan syöminen alentaa sydänsairauksien, aivohalvauksen, masennuksen ja Alzheimerin taudin riskiä. Mutta miten kalaa pitäisi syödä? 

Tuoreen tutkimuksen mukaan kalaa runsaasti syövillä aivojen muistiin ja kognitiivisiin taitoihin liittyvät alueet olivat vahvempia kuin muilla, uutisoi Health.com. Tulokset koskivat kuitenkin vain niitä, jotka söivät kalansa paahdettuna tai uunissa kypsennettynä, eivät paistettuna.

Paahtaminen ja uunissa kypsyttäminen ovat parempi vaihtoehto myös vyötärönympäryksestään huolehtiville, sillä etenkin uppopaistaminen tuo ruokaan runsaasti lisäkaloreita.

Miten kalaruoasta sitten saa herkullista uunissa tai paahtamalla? Health.com kehottaa käyttämään ruoanvalmistuksessa hyvää öljyä, kuten oliiviöljyä, jolla kalafileet voi valella ennen kypsennystä. Lisäksi myös aurinkokuivatut tomaatit, rosépippuri ja pesto maustavat kalan herkullisesti ennen kypsennystä.

Kalaruokia voi yleensäkin maustaa monipuolisesti. Kokeile esimerkiksi Italian yrttejä ja valkosipulia tai limemehua ja korianteria. Myös inkivääri, kurkuma, erilaiset pippurit, sitruuna, persilja ja tilli ovat erinomaisia mausteita kalalle.

Makua voi tuoda ruokaan myös kypsennyksen jälkeen. Kruunaa kala-ateria esimerkiksi hummuksella, pinaatilla, paahdetuilla tomaateilla, sienillä, riisillä, muusilla, mango salsalla tai linsseillä. 

Lähde: Health.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Superhelppo ja terveellinen kirjolohiruoka – valmistuu uunissa lähes itsestään!Päivitetty perinneruoka! Näin silakkapihvit kannattaa tehdäHyötyä sekä suolistolle että aivoille: Näitä ruokia ostaa ravitsemusasiantuntijaÄlä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäAlkuvuoden suosituin kalaresepti on helppoa ja nopeaa uuniruokaa – eikä se ole uunilohi!Varo! Grillaamisessa voi piillä terveysvaara
KalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?