Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö joululaatikoita useana eri päivänä? Varo – tämä moka sairastuttaa!

Joululaatikoita ei kannata lämmittää ja jäähdyttää monta kertaa putkeen.
Joululaatikoita ei kannata lämmittää ja jäähdyttää monta kertaa putkeen.
Julkaistu 25.12.2015 21:41

MTV LIFESTYLE

Ethän kuumenna ja jäähdytä joululta yli jääneitä laatikoita useampaan kertaan samassa astiassa?

Jouluruokia valmistetaan monissa suomalaisperheissä useimmiten niin runsaasti, että samoja herkkuja syödään vielä aaton jälkeen monta päivää.

Monet sortuvatkin siihen virheeseen, että lämmittävät ja jäähdyttävät esimerkiksi joululaatikoita samassa astiassa kerrasta toiseen. Tällöin riski ruokamyrkytykseen kasvaa huomattavasti.

Joululaatikoita kannattaa ottaa jääkaapista tarjolle pienissä erissä ja lämmittää erillisessä astiassa. Näin koko laatikko ei altistu jatkuvalle uudelleenlämmittämiselle ja jäähdyttämiselle.

Joululaatikoiden oikeaoppinen käsittely:

– Kuumenna laatikkoruoat yli +60 ºC:seen
– Pakastetut laatikkoruuat tulisi sulattaa jääkaapissa, niin etteivät ne pääse sulatuksen aikana lämpenemään.
– Älä kuumenna ja jäähdytä laatikoita useita kertoja.
– Älä sekoita kerran lämmitettyä tuotetta uuteen
– Lämmitä kerralla syötävä määrä laatikkoruokaa ja säilytä loput jääkaapissa kylmässä.– Käytä aina puhtaita ottimia.
– Älä pakasta kertaalleen pakastettua tuotetta uudelleen.

Lisää aiheesta:

Kuinka kauan keitetty riisi säilyy huoneenlämmössä tai jääkaapissa?Kuinka monta kertaa ruokaa voi lämmittää uudelleen?Varo pahaa virhettä joulukalojen tarjoilussaOnko riisin uudelleenlämmittäminen vaarallista? Ota huomioon nämä seikat Älä koskaan tee näin, kun lämmität ruokaa mikrossa!Tiedätkö, kuinka monta kertaa ruoan voi lämmittää uudelleen? Vastaus saattaa yllättää
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • Eilen17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • Eilen12:01
    Sokeri

    Makeutusaineilla on yhteys muistin heikkenemiseen – näin paljon ikääntyminen kiihtyi