Ethän kuumenna ja jäähdytä joululta yli jääneitä laatikoita useampaan kertaan samassa astiassa?
Jouluruokia valmistetaan monissa suomalaisperheissä useimmiten niin runsaasti, että samoja herkkuja syödään vielä aaton jälkeen monta päivää.
Monet sortuvatkin siihen virheeseen, että lämmittävät ja jäähdyttävät esimerkiksi joululaatikoita samassa astiassa kerrasta toiseen. Tällöin riski ruokamyrkytykseen kasvaa huomattavasti.
Joululaatikoita kannattaa ottaa jääkaapista tarjolle pienissä erissä ja lämmittää erillisessä astiassa. Näin koko laatikko ei altistu jatkuvalle uudelleenlämmittämiselle ja jäähdyttämiselle.
Joululaatikoiden oikeaoppinen käsittely:
– Kuumenna laatikkoruoat yli +60 ºC:seen
– Pakastetut laatikkoruuat tulisi sulattaa jääkaapissa, niin etteivät ne pääse sulatuksen aikana lämpenemään.
– Älä kuumenna ja jäähdytä laatikoita useita kertoja.
– Älä sekoita kerran lämmitettyä tuotetta uuteen
– Lämmitä kerralla syötävä määrä laatikkoruokaa ja säilytä loput jääkaapissa kylmässä.– Käytä aina puhtaita ottimia.
– Älä pakasta kertaalleen pakastettua tuotetta uudelleen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!