Syötkö joululaatikoita useampana päivänä? Varo sairastuttavaa mokaa
Joululaatikoita ei saisi kuumentaa ja jäähdyttää useita kertoja putkeen.
Jouluruokia valmistetaan monissa perheissä yleensä sellainen määrä, että samoja herkkuja syödään vielä aaton jälkeen monta päivää. Monet tekevätkin sen virheen, että lämmittävät ja jäähdyttävät esimerkiksi joululaatikoita samassa astiassa kerrasta toiseen. Tällöin riski ruokamyrkytykseen kasvaa huomattavasti.
Näin valmistat ja syöt joululaatikoita oikein:
– Kuumenna laatikkoruoat yli + 60 ºC:seen
– Pakastetut laatikkoruuat tulisi sulattaa jääkaapissa, niin etteivät ne pääse sulatuksen aikana lämpenemään.
– Älä kuumenna ja jäähdytä laatikoita useita kertoja.
– Älä sekoita kerran lämmitettyä tuotetta uuteen
– Lämmitä kerralla syötävä määrä laatikkoruokaa ja säilytä loput jääkaapissa kylmässä.
– Käytä aina puhtaita ottimia.
– Älä pakasta kertaalleen pakastettua tuotetta uudelleen.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka