Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötkö banaanit aina kypsinä? Ei kannattaisi: Haitallista terveydelle!

2:00Parhaat vinkit mangon käsittelyyn ja käyttöönVideolta voit poimia käteviä vinkkejä mangon käsittelyyn.
Julkaistu 28.03.2019 07:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Moni sortuu huomaamattaan virheisiin, jotka voivat muuttaa terveellisen raaka-aineen hetkessä vähemmän hyväksi vaihtoehdoksi. 

Ravitsemusterapeutti Amanda Ursellin mukaan terveelliselläkin ruoalla voi olla negatiivisia vaikutuksia elimistön hyvinvoinnille, jos ruoka nautitaan niin sanotusti väärin. Tästä syystä ihmisten tulisikin asiantuntijan mukaan kiinnittää erityistä huomiota siihen, millä tavoin he nauttivat esimerkiksi lohta, porkkanoita tai banaania.

Seuraavia ohjeita noudattamalla voit saada ruoka-aineista kaiken hyödyn irti ilman, että niiden syöminen tekee hallaa kehollesi. 

1. Jätä lohen nahka syömättä

lohi pannu
Kalan nahka kannatta jättää syömättä sen sisältämien yhdisteiden vuoksi.Shutterstock

Rasvainen kala, kuten lohi, sisältää muun muassa sydämen terveydelle tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Vaikka lohi itsessään onkin terveellistä, kalan nahka kannattaa sen sijaan jättää syömättä.

Villin kalan nahkaan ja rasvaan kertyy nimittäin helposti terveydelle haitallisia aineita, kuten syöpää aiheuttavia dioksiineja ja PCB-yhdisteitä.

2. Osta vihreitä banaaneita

Moni noukkii ruokakapan vihannesosastolta ostoskoriinsa mahdollisimman kypsiä hedelmiä, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä ei välttämättä kannata. Näin on esimerkiksi banaanien kohdalla.

Asiantuntijan mukaan vihreät banaanit ovat meille keltaisia parempia, sillä vihreät banaanit nostavat verensokeria kypsiä maltillisemmin. Mitä kypsempi banaani, sitä suurempi vaikutus sillä on verensokerille ja sitä enemmän insuliinia elimistösi tuottaa.

3. Jätä porkkanan kuoret paikoilleen

porkkanaPorkkanan kuoret ovat täynnä ravinteita.Shutterstock

Kuoritko porkkanat ennen syömistä? Tämä tapa kannattaa lopettaa välittömästi, sillä jopa 45 prosenttia antioksidanttisesta beetakaroteenista sijaitsee juuri porkkanan kuoressa. Porkkanan kuoret syömällä autamme muun muassa ihoamme suojautumaan haitalliselta UV-säteilyltä.

Betakaroteenin lisäksi porkkanan kuoret ovat täynnä muun muassa hermoston toiminnan kannalta tärkeitä C- ja B-vitamiineja.

LUE LISÄÄ: Yhdeksän hedelmää ja vihannesta, joiden kuoriminen kannattaa lopettaa – välittömästi!

4. Unohda aamutee

Teetä mainostetaan yleensä antioksidanttisena ja terveyttä edistävänä juomana, mutta paljon riippuu siitä, minkä kanssa tätä juomaa oikein nautitaan. 

Jos aamupalasi koostuu yleensä kananmunista, leivästä tai muroista, teekupillinen kannattaa jättää nauttimatta. Teelle sen kellertävän värin antavat tanniinit häiritsevän raudan imeytymistä, minkä vuoksi et välttämättä saa aamupalastasi kaikkea hyötyä irti.

Kannattaa varoa myös liian kuumaa teetä. Lue lisää aiheesta: Ethän juo teetäsi liian kuumana? Voi kasvattaa syöpäriskiä jopa 90 prosentilla!

Lähde: TheSun   

Lisää aiheesta:

Kardiologi nimeää yhden roskaruoan, jota ei suostu syömäänOvatko banaanit terveellisiä vai lasketaanko ne herkuksi? Ravintoasiantuntija selittääYhdeksän hedelmää ja vihannesta, joiden kuoriminen kannattaa lopettaa – välittömästi! 6 epäterveellisenä pidettyä ruokaa – näitä sinäkin välttelet turhaanTiesitkö? Näitä terveellisiä ruoka ei pitäisi syödä liikaa – voi olla negatiivisia vaikutuksia niin vatsalle kuin ihollekin11 ruokaa, joita ravitsemusterapeutit syövät lähes päivittäin – ja joita sinunkin pitäisi
HedelmätVihanneksetJuomatTerveys ja hyvinvointiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 11.11.18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • 11.11.06:49
    Ruoka

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta