Syötkö banaanit aina kypsinä? Ei kannattaisi: Haitallista terveydelle!

banaani ruokakauppa
Shutterstock

Moni sortuu huomaamattaan virheisiin, jotka voivat muuttaa terveellisen raaka-aineen hetkessä vähemmän hyväksi vaihtoehdoksi. 

Ravitsemusterapeutti Amanda Ursellin mukaan terveelliselläkin ruoalla voi olla negatiivisia vaikutuksia elimistön hyvinvoinnille, jos ruoka nautitaan niin sanotusti väärin. Tästä syystä ihmisten tulisikin asiantuntijan mukaan kiinnittää erityistä huomiota siihen, millä tavoin he nauttivat esimerkiksi lohta, porkkanoita tai banaania.

Seuraavia ohjeita noudattamalla voit saada ruoka-aineista kaiken hyödyn irti ilman, että niiden syöminen tekee hallaa kehollesi. 

1. Jätä lohen nahka syömättä

Rasvainen kala, kuten lohi, sisältää muun muassa sydämen terveydelle tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Vaikka lohi itsessään onkin terveellistä, kalan nahka kannattaa sen sijaan jättää syömättä.

Villin kalan nahkaan ja rasvaan kertyy nimittäin helposti terveydelle haitallisia aineita, kuten syöpää aiheuttavia dioksiineja ja PCB-yhdisteitä.

2. Osta vihreitä banaaneita

Moni noukkii ruokakapan vihannesosastolta ostoskoriinsa mahdollisimman kypsiä hedelmiä, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä ei välttämättä kannata. Näin on esimerkiksi banaanien kohdalla.

Asiantuntijan mukaan vihreät banaanit ovat meille keltaisia parempia, sillä vihreät banaanit nostavat verensokeria kypsiä maltillisemmin. Mitä kypsempi banaani, sitä suurempi vaikutus sillä on verensokerille ja sitä enemmän insuliinia elimistösi tuottaa.

3. Jätä porkkanan kuoret paikoilleen

Kuoritko porkkanat ennen syömistä? Tämä tapa kannattaa lopettaa välittömästi, sillä jopa 45 prosenttia antioksidanttisesta beetakaroteenista sijaitsee juuri porkkanan kuoressa. Porkkanan kuoret syömällä autamme muun muassa ihoamme suojautumaan haitalliselta UV-säteilyltä.

Betakaroteenin lisäksi porkkanan kuoret ovat täynnä muun muassa hermoston toiminnan kannalta tärkeitä C- ja B-vitamiineja.

4. Unohda aamutee

Teetä mainostetaan yleensä antioksidanttisena ja terveyttä edistävänä juomana, mutta paljon riippuu siitä, minkä kanssa tätä juomaa oikein nautitaan. 

Jos aamupalasi koostuu yleensä kananmunista, leivästä tai muroista, teekupillinen kannattaa jättää nauttimatta. Teelle sen kellertävän värin antavat tanniinit häiritsevän raudan imeytymistä, minkä vuoksi et välttämättä saa aamupalastasi kaikkea hyötyä irti.

Kannattaa varoa myös liian kuumaa teetä. Lue lisää aiheesta: Ethän juo teetäsi liian kuumana? Voi kasvattaa syöpäriskiä jopa 90 prosentilla!

Lähde: TheSun   

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja