Syöthän jo näitä supersiemeniä? Saat huikeita terveyshyötyjä

kurpisansiemenet
Shutterstock

Hyvää rasvaa ja lukuisia vitamiineja täynnä olevat siemenet ovat todellista terveysruokaa. 

Siemenet ovat herkullista ja terveellistä syötävää, mutta kuinka usein tulet ostaneeksi niitä kotiin? Mikäli et juuri koskaan, harkitse tapojesi muuttamista. The Daily Meal listasi maukkaiden ja terveellisten kurpitsansiementen terveysvaikutuksia.

Kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti B-, E- ja K-vitamiineja sekä magnesiumia ja rautaa. Ne, kuten muutkin siemenet ja pähkinät ovat myös erinomaisia omega-3-rasvahappojen lähteitä. Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä kolesterolille ja sydämen terveydelle.

Lisäksi kurpitsansiemenissä on myös tryptofaania, josta muodostuu serotoniinia sekä melatoniinia, joka tunnetaan myös unihormonina. Jos siis kärsit nukahtamisvaikeuksista, kokeile syödä kourallinen kurpitsansiemeniä pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Siemenistä saattaa olla apua. 

Kurpitsansiemenet ovat maukkaita ja sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon. Ripottele siemeniä esimerkiksi lounassalaatin tai sämpylöiden päälle. Herkullista elokuvaillan naposteltavaa saat, kun paahdat siemenet uunissa ja lisäät mausteeksi esimerkiksi suolaa tai kanelia. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!