Klassikkoleivonnaiset, tuulihatut, maistuvat mihin aikaan vuodesta tahansa. Tässä Hellapoliisin reseptissä suloiset leivonnaiset kuorrutetaan ystävänpäivän kunniaksi kauniin vaaleanpunaisella kuorrutteella.
Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Nämä pienet leivonnaiset voit täyttää mielesi mukaan niin makealla kuin suolaisella täytteellä.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä ystävänpäiväksi sopivat leivonnaiset täytetään makealla mansikkamarmeladilla tai kermavaahdolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella tomusokerikuorrutteella.
Kaikille niille, joita tuulihattujen valmistus jännittää, Jaakosella on tärkeä vinkki.
KOKEILE MYÖS: Vastustamaton ystävänpäiväherkku! Mansikkainen banoffee tyydyttää taatusti makeannälän
– Tuulihatut onnistuvat varmasti, kunhan malttaa sekoittaa seosta voimakkaasti jauhojen lisäämisen jälkeen niin kauan, että se irtoaa kattilan reunoilta ja muuttuu pallomaiseksi, Jaakonen opastaa.
– Ja tuulihatut tietysti kuumaan uuniin.
Mansikkaiset tuulihatut (20 kpl)
1 ½ dl vettä
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa
Täyte:
½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeriaPinnalle:
