Syötävän suloinen leivonnainen, joka kruunaa ystävänpäivän – muistatko vielä tämän retroherkun?

tuulihatutHELLAPOLIISI
Nämä tuulihatut ovat suloisen syötäviä. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Klassikkoleivonnaiset, tuulihatut, maistuvat mihin aikaan vuodesta tahansa. Tässä Hellapoliisin reseptissä suloiset leivonnaiset kuorrutetaan ystävänpäivän kunniaksi kauniin vaaleanpunaisella kuorrutteella.

Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Nämä pienet leivonnaiset voit täyttää mielesi mukaan niin makealla kuin suolaisella täytteellä.

Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä ystävänpäiväksi sopivat leivonnaiset täytetään makealla mansikkamarmeladilla tai kermavaahdolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella tomusokerikuorrutteella.

Kaikille niille, joita tuulihattujen valmistus jännittää, Jaakosella on tärkeä vinkki.

– Tuulihatut onnistuvat varmasti, kunhan malttaa sekoittaa seosta voimakkaasti jauhojen lisäämisen jälkeen niin kauan, että se irtoaa kattilan reunoilta ja muuttuu pallomaiseksi, Jaakonen opastaa.

– Ja tuulihatut tietysti kuumaan uuniin.

Mansikkaiset tuulihatut (20 kpl)

1 ½ dl vettä
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa

Täyte:
½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeria
Pinnalle:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1–2 rkl vettä tai sitruunamehua

Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan. Sulata puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti kovalla lämmöllä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Pursota vadelmamarmeladi tai vaahdotettu ja sokerilla maustettu kermavaahto tuulihattujen sisälle. Mikäli et halua halkaista tuulihattuja, pursota teräväpäisellä tyllalla pohjan kautta. Valmista kuorrute.

Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai sitruunamehua, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.

Lusikoi kuorrutetta tuulihatuille. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

***

Tee itse minikokoisia viinereitä 0:42


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.