Syötävän suloinen leivonnainen, joka kruunaa ystävänpäivän – muistatko vielä tämän retroherkun?
Klassikkoleivonnaiset, tuulihatut, maistuvat mihin aikaan vuodesta tahansa. Tässä Hellapoliisin reseptissä suloiset leivonnaiset kuorrutetaan ystävänpäivän kunniaksi kauniin vaaleanpunaisella kuorrutteella.
Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Nämä pienet leivonnaiset voit täyttää mielesi mukaan niin makealla kuin suolaisella täytteellä.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä ystävänpäiväksi sopivat leivonnaiset täytetään makealla mansikkamarmeladilla tai kermavaahdolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella tomusokerikuorrutteella.
Kaikille niille, joita tuulihattujen valmistus jännittää, Jaakosella on tärkeä vinkki.
KOKEILE MYÖS: Vastustamaton ystävänpäiväherkku! Mansikkainen banoffee tyydyttää taatusti makeannälän
– Tuulihatut onnistuvat varmasti, kunhan malttaa sekoittaa seosta voimakkaasti jauhojen lisäämisen jälkeen niin kauan, että se irtoaa kattilan reunoilta ja muuttuu pallomaiseksi, Jaakonen opastaa.
– Ja tuulihatut tietysti kuumaan uuniin.
Mansikkaiset tuulihatut (20 kpl)
1 ½ dl vettä
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa
Täyte:
½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeria
Pinnalle:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1–2 rkl vettä tai sitruunamehua
Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan. Sulata puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti kovalla lämmöllä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Pursota vadelmamarmeladi tai vaahdotettu ja sokerilla maustettu kermavaahto tuulihattujen sisälle. Mikäli et halua halkaista tuulihattuja, pursota teräväpäisellä tyllalla pohjan kautta. Valmista kuorrute.
Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai sitruunamehua, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Lusikoi kuorrutetta tuulihatuille. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan