Pyhäinpäivän alusviikko on HK:n mukaan yksi vuoden suurimmista lihanmyynnin viikoista. Suomalaiset suosivat tällä viikolla erityisesti perinteisiä paisteja, fileitä ja sadonkorjuun juureksista valmistettuja ruokia.
Videolla: Tiesitkö? Tämä on paras liha grillattavaksi!
Pyhäinpäivä on vakiinnuttanut asemansa yhtenä vuoden suurista ruokajuhlista. HK:n mukaan pyhäinpäivän alusviikko on juhannuksen, joulun ja pääsiäisen ohella yksi suurimmista lihanmyynnin viikoista. Suosittuja lihoja ovat esimerkiksi erilaiset paistit sekä fileet. Enenevissä määrin otetaan kuitenkin myös herkuttelutuotteita, kuten nakkeja, lihapullia ja nugetteja.
HKScanin vuonna 2019 teettämässä ruokakyselyssä 55 prosenttia vastaajista kertoi tekevänsä pyhäinpäivänä jotain vähän parempaa ruokaa, halloween-herkuista innostuu vain 7 prosenttia vastaajista. Ruokakyselyyn vastasi tuhat suomalaista.
"Folio ja pyyheliina takaavat onnistuneen paistin"
Vaikka kokonaiset lihapaistit eivät ihan reseptihakujen kärkinelikkoon yllä, erilaisten paistien suosio pyhäinpäivän ruokapöydässä on edelleen suuri.
HKScanin Suomen lihan kategoriajohtaja Mikko Järvinen vinkkaa, että naudan paistin voi ostaa valmiina kaupasta ja lämmittää vain uunissa, tai valmistaa sen halutessaan ihan itse. Silloin on hyvä muistaa muutamat perusasiat.
– Yleisin virhe on laiminlyödä lihan vetäytymisvaihe. Folio ja pyyheliina takaavat onnistuneen paistin, ohjeistaa Mikko Järvinen.