Syö vatsasi timmiksi – suosi näitä ruokia!

kaurapuuro, marjat
Shutterstock

Oikeilla ruoka-aineilla pääset askeleen lähemmäksi kesäkuntoa. Karista vatsarasva ja suosi näitä ruokia.

Tiettyjä, terveellisiä ruoka-aineita valitsemalla, karistat helpommin rasvaa vatsan ympäriltä. Syötkö jo säännöllisesti näitä?

Kaurapuuro

Aamupäivän herkutteluhimo johtuu verensokeritasojen romahduksesta. Kuitupitoinen kaurapuuro pysyy vatsassa tuntikausia, ja pitää sinut erossa välipala-automaatista. 

Muista: Pysy erossa sokeroiduista puuroista. Valitse tuikitavallista puuroa ja makeuta se marjoilla.

Mantelit ja muut pähkinät

Pähkinät hoikistavat pitämällä sinut kylläisenä. Purduen yliopiston tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka söivät pähkinöitä, pysyivät kylläisenä pidempään kuin riisikakkuja syöneet. 24 mantelia päivässä riittää pitämään nälän poissa.

Muista: Pysyttele erossa suolapähkinöistä, sillä liika natrium nostaa verenpainetta.

Oliiviöljy

Kaikki tarvitsevat hieman rasvaa, sillä se pitää nälän kurissa. Valitse kuitenkin nimenomaan kertatyydyttymättömiä rasvoja, kuten oliivi- tai rapsiöljyä. Ne auttavat pitämään kolesterolin hallinnassa ja estävät turhia mielitekoja.

Muista: Pysy erossa kovetetuista kasviöljyistä, sillä ne sisältävät epäterveellisiä transrasvoja.

Marjat

Marjoissa on pieneen kokoonsa nähden paljon täyttävää kuitua. Jo 2,5 desiä vadelmia sisältää kuusi grammaa kuitua.

Muista: Hillo on marjamaailman pikaruokaa. Siinä voi nimittäin olla hurjasti lisättyä sokeria. 

Kananmunat

Kananmunat sisältävät B12-vitamiinia, jota elimistösi tarvitsee hajottaakseen rasvan aineenvaihdunnassa. Louisianan yliopiston tutkijat havaitsivat, että ne ihmiset, jotka söivät kananmunia aamiaiseksi päivittäin, pudottivat enemmän painoaan kuin ne, jotka söivät rinkeleitä.

Muista: Jos sinulla on taipumusta korkeaan kolesteroliin, keskustele ensin lääkärisi kanssa.

Pavut ja palkokasvit

Pavut ovat vähäkalorisia ja täynnä proteiinia ja kuitua. Siksi ne ovatkin hyvä valinta lautaselle, jos haluat kiinteytyä ja pudottaa painoa. Korvaa pavuilla liha vaikkapa tortillassa kerran viikossa. Saat korvattua paljon tyydyttynyttä rasvaa kuidulla.

Muista: Unohda suolaiset papumuhennokset. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi mustat pavut tai pintopavut, ihan sellaisenaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat