Mainos

Syö valkosipulia joka päivä tyhjään vatsaan – näin se vaikuttaa kehoosi

Tiesitkö näistä kaikista terveysvaikutuksista, joita valkosipulilla uskotaan olevan?

Valkosipulia on jo pitkään pidetty oikeana superrruokana sen useiden terveysvaikutusten vuoksi. Valkosipulilla on vuosikaudet puhdistettu haavoja, helpotettu yskää ja torjuttu vilustumista.

Valkosipulin vaikutukset voimistuvat tyhjässä vatsassa?

Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että valkosipulin vaikutukset voivat voimistua entisestään, jos sitä syödään nimenomaan tyhjään vatsaan. Tällä perusteella vastustuskykyä voisi siis tehostaa syömällä valkosipulia jo aamiaisella.

Auttaa ehkäisemään flunssaa

Tutkimusten mukaan valkosipuli voi auttaa tehokkaasti vähentämään riskiä sairastua flunssaan. Parhaimmillaan tulokset ovat olleet jopa niin huikeita, että valkosipulin on uskottu laskevan flunssaan sairastumisen riskiä peräti puolella tavanomaisesta.

Toimii luonnollisena antibioottina

Valkosipulin on jo pitkään uskottu toimivan antibioottien tavoin ja nykytiede on todistanut, että nämä vanhat uskomukset eivät suinkaan ole puppua. Amerikkalaistutkimuksen mukaan valkosipulin sisältämä rikkivety voi olla peräti 100 kertaa tehokkaampi lääke tuhoamaan kampylobakteereita kuin moni yleinen antibiootti.

Auttaa alentamaan kolesterolia

Ankaran yliopistossa saatujen tutkimustulosten mukaan valkosipulista voi olla apua myös kolesterolin alentamisessa. Tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että valkosipulin vaikutukset kolesteroliarvojen parantumiseen olivat selvät.

Alentaa verenpainetta

Korkeasta verenpaineesta kärsivien ihmisten on todettu saavan apua valkosipulista. Parhaimmillaan valkosipulin vaikutus verenpaineen laskemiseen on ollut peräti kymmenen prosentin luokkaa.

Voi suojata syövältä

Valkosipulin terveysvaikutusten uskotaan ulottuvan myös syövältä suojaaviin vaikutuksiin. Yliopistoista ympäri maailmaa ollaan saatu viitteitä siitä, että valkosipulilla saattaa olla keuhkosyöpää, aivosyöpää, eturauhassyöpää, paksusuolen syöpää, peräsuolen syöpää sekä mahasyöpää ehkäiseviä vaikutuksia.

Lähteet: America's Test Kitchen, Blackdoctor, BBC, Medical News Today, jnutbio 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja