Haluatko syödä vähärasvaista ja ravintorikasta lihaa, mutta eettisyys mietityttää. Tässä ratkaisu!
Poronliha on yksi terveellisimmistä lihoista mitä voit pistää lautaselle. Se on mureaa ja maukasta, ja sopii myös allergisille. Poro elää vapaana luonnossa syöden kesän aikana montaa sataa eri kasvia, mikä takaa lihaan erinomaisen riistan maun.
Paljon proteiinia, vähän rasvaa
Finelin tilastojen mukaan vapaana laiduntaneen poron liha sisältää rasvaa reilusti vähemmän kuin perinteisten tuotantoeläinten liha, sianlihaan verrattuna jopa puolet vähemmän. Suurin osa poronlihan rasvasta muodostuu ihmisille tarpeellisista tyydyttymättömistä öljyhapoista, joiden on todettu alentavan pahanlaatuista kolesterolia.
– Poronlihassa on erityisen paljon proteiinia, Sanni Nieminen Jaakkolan porotilalta kertoo Makuja.fi-sivustolle.
Proteiinia poronlihassa on lähes 70 prosenttia.
–Vähärasvaisuus ja lihan mureus tekevät lihasta erinomaisen, Nieminen opastaa.
Apua anemiaan
Monen yllätykseksi lihassakin voi olla paljon erilaisia ravintoaineita. Poronlihassa on enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita kuin perinteisten tuotantoeläinten lihassa.