7:58

Syö seurassa! Tutkimus paljastaa yksin aterioinnin karut seuraukset

Ateriointi yksin saattaa olla joidenkin mieleen, mutta Sainsburyn hyvinvointi-indeksin mukaan se näyttäisi tekevän meistä onnettomampia. 

Yllä olevalla videolla Kari Aihinen valmistaa herkullista kanaa. Kokeile ystävien tai perheen kanssa!

Yksi suurimpia syitä onnettomaan olotilaan on yksin syöminen. Asia kävi ilmi Oxford Economics -tutkimuskeskuksen sekä National Centre for Social Research -organisaation tekemässä Sainsburyn hyvinvointi-indeksissä, kertoo muun muassa Independent-lehti. Tutkimuksessa yritettiin selvittää yli 8 000 ihmisen kohdalla sitä, miten päivittäistä elämää voisi parantaa.

Seura tekee hyvää

Tutkimuksessa kävi ilmi, että yksin syöminen liittyi vahvemmin onnettomaan olotilaan kuin mikään muu tekijä, lukuun ottamatta mielenterveysongelmia. Itse asiassa se näyttäisi vaikuttavan mielialaan enemmän kuin taloudelliset vaikeudet tai fyysiset vaivat.

Aina yksin aterioivat saivat indeksissä 7,9 pistettä vähemmän kuin ne, jotka söivät muiden seurassa. Vastaavasti toisten kanssa syöminen nosti pisteitä, eli seura oli merkittävä tekijä hyvinvoinnin kannalta. Muita tärkeitä asioita olivat aika tehdä mielekkäitä asioita, tyytyväisyys omaan seksielämään ja hyvin nukutut yöt.

Kasvokkainen sosiaalinen kanssakäyminen näytti muutenkin nostavan ”onnellisuuspisteitä”. Tutkijat ovatkin sitä mieltä, että aika muiden ihmisten kanssa saa ihmisen tuntemaan itsensä onnellisemmaksi. Tekstiviestit ja sähköpostit tai muu interaktiivinen vuorovaikutus ei nostanut pisteitä samalla tavalla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja