Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!
Helppo pastavuoka maistuu seuraavanakin päivänä.
Ruoan kokkaaminen arkisin tuntuu välillä ylivoimaisen hankalalta, jolloin parasta on tehdä kerralla hieman isompi satsi.
Tämän Delishin reseptin mukaan valmistetusta Kana Alfredo -vuoasta pariskunta syö helposti kolmekin päivää.
Vaikka ainesosaluettelo saattaa näyttää pitkältä, käytännössä tämä on vain hieman hiotumpi versio makaronilaatikosta – ja kuinka herkullinen versio! Juuston ystävät eivät jää taatusti kylmäksi, kun vuokaa ovat mehevöittämässä sekä parmesaani että mozzarella.
Kana Alfredo -vuoka
(6 annosta)
450 g pennepastaa
4 rkl voita + lisää paistoastian voiteluun
2 rkl oliiviöljyä
450 g kanan rintafilettä
1 tl italialaista maustesekoitusta
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl kuohukermaa
3,5 dl maitoa
reilu 1 dl parmeesaania raastettuna
2,5 dl mozzarellaraastetta
0,5 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti al dente -kypsyiseksi, valuta ja aseta syrjään odottamaan.
2. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele suuri uunivuoka voilla. Kuumenna suurella paistinpannulla öljy ja paista kana kypsäksi. Mausta italialisella mausteseoksella, suolalla sekä pippurilla. Siirrä kana syrjään ja odota viitisen minuuttia, ennen kuin leikkaat fileet viipaleiksi.
3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna se taas keskilämmölle. Nakkaa pannulle voi sulamaan ja lisää joukkoon sitten valkosipuli. Kuumenna puolisen minuuttia. Lisää pannulle sitten jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä, kunnes seos on kullanruskeaa ja hieman kuplivaa. Sekoita joukkoon pienissä erissä kerma ja maito, koko ajan sekoittaen.
4. Anna kastikkeen poreilla hiljakseen ja sekoita joukkoon sitten parmesaani. Anna poreilla, kunnes kastike hieman paksuuntuu, noin minuutin ajan ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita isossa kulhossa pasta, kana ja kastike. Levitä noin puolet seoksesta uunivuokaan ja ripottele päälle sitten puolet mozzarellaraasteesta. Lisää vuokaan sitten loput pasta-kanaseoksesta ja päällimmäiseksi vielä kerros mozzarellaraastetta.
6. Kypsennä uunissa, kunnes juusto on sulanut, noin 15 minuutin ajan.
7. Ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa