0:33

Syksyn lämmittävin hittijuoma aikuiseen makuun – tähän Nutella-herkkuun et voi olla ihastumatta!

Pimeinä ja viileinä syysiltoina mikään ei lämmitä paremmin kuin kupillinen kuumaa kaakaota, ja etenkin suklaalevitteellä ja liköörillä maustettua sellaista. 

VIDEO: Nutellaa voit käyttää myös leivontaan. 

Kukapa ei rakastaisi ihanan sulavaa pähkinälevitettä ja kylminä iltona lämmittävää kaakaota. Kun nämä kaksi herkkua yhdistää, syntyy lähes vastustamaton makunautinto! 

Kaakaoon voit käyttää lämmitteeksi valitsemaasi alkoholia tai jättää sen kokonaan pois. Jos haluat nostaa drinkkisi vielä uudelle tasolle, voit myös paahtaa vaahtokarkit ennen juomaan lisäämistä.

Vaahtokarkkien paahtamista varten ei tarvitse pystyttää nuotiota, vaan voit ruskistaa vaaleat karkit myös helposti uunissa grillivastuksen alla. Homma käy kätevästi foliolla peitetyn uuniritilän päälle. Aseta vaahtokarkit folion päällä ja grillaa grillivastuksen alla kuumassa uunissa. Karkit ruskistuvat nopeasti, jo minuutin paistoaika voi riittää.

Nutellakaakao (2 annosta)

3,5 dl maitoa
3/4 dl Nutellaa
1 kanelitanko
n. 1 dl Bourbon-viskiä, kaakaorommia tai suklaalikööriä
kermavaaahtoa ja vaahtokarkkeja pinnalle

Kuumenna maito kuumaksi kattilassa keskilämmöllä. Lisää joukkoon Nutella ja kanelitanko. Kuumenna, kunnes suklaalevite on sulanut ja kaakao lämmennyt lähes kiehuvan kuumaksi.  

Jaa alkoholi kahteen mukiin ja kaada kuuma kaakao päälle. Sekoita ja lisää pinnalle kermavaahtoa

Lähde: TheKitchn


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja