Suussasulavat pataruoat kuuluvat syksyyn – klassikkoresepti valmistuu hitaasti hauduttaen: ”Kokeilisin ehdottomasti!”

Mainos
D14I9751
Hitaasti haudutettu pataruoka pelastaa arjen! Madeleine Landley

Haudutuspadassa valmistuvat syksyn ja talven ehdottomat herkkureseptit, jotka lämmittävät kylminä päivinä ja hurmaavat tuoksullaan jo kotiovella.

Hitaasti hauduttamalla erityisesti liharuoasta tulee taivaallisen herkullista. Yrteillä ja mausteilla kuorrutettu pataruoka hautuu valmiiksi alhaisessa lämpötilassa, joka tekee lihasta erityisen mureaa.

Syksyisin kotikokki suosii sadon kasviksia, joista valmistuu lihapadan lisäksi herkullisia kana- ja kasvisruokia. Mikä parasta, myös jälkiruoan voi valmistaa samaisessa padassa. Kokeile esimerkiksi klassista créme brûléetä tai haudutettuja päärynöitä!

Haudutuspadassa ruoka valmistuu turvallisesti kotona vaikka työpäivän aikana, jolloin valmis pataruoka odottaa kotiin tullessa.

Crock-Pot-haudutuspatojen maahantuojan Acreton tiedottaja Marcus Grönskog kehuu erityisesti yhtä reseptiä, jota haudutuspadassa kannattaa ehdottomasti kokeilla tänä syksynä.

– Haudutuspadassa lihasta tulee niin mureaa ja herkullista, että kokeilisin ehdottomasti tehdä burgundinpataa – se on klassikko sanan jokaisessa merkityksessä! Haudutuspadassa maut tulevat todella esiin, vinkkaa Grönskog.

Haudutuspadassa voi valmistaa lähes mitä tahansa!

Haudutuspadassa voi valmistaa lähes mistä tahansa reseptistä uudenlaisen, syksyyn sopivan version. Grönskog kehottaa kokeilemaan esimerkiksi meksikolaisia tacoja aasialaisella twistillä. Tacojen lihatäyte haudutetaan maukkaaksi haudutuspadassa.

Löydät reseptin herkullisiin aasialaistyylisiin tacoihin artikkelin lopusta!

– Valmistaminen on todella helppoa, ja tacoihin voi valita juuri omia suosikkitäytteitä. Ei ole mikään ihme, että tacot ovat edelleen niin suosittuja! Grönskog toteaa.

Näin valitset sopivan haudutuspadan

Haudutuspataa valitessa törmää nopeasti erilaisiin malleihin – kuinka valita juuri oikea omaan keittiöön?

– Esimerkiksi viiden litran haudutuspata riittää 5–6 hengelle kokkaamiseen riippuen siitä, mitä ruokaa halutaan tehdä. Suosittelisin kuitenkin aina valitsemaan hieman reilumman kokoisen padan kuin mitä arvelee tarvitsevansa, neuvoo Grönskog.

crock pot 3

Ajastimella varustettu haudustuspata (135,80 €) tekee ruoanlaitosta helppoa! Vetoisuudeltaan 5,7-litraisesta padasta riittää noin 6–8 hengelle.

Hifistelijä valitsee haudutuspadan ajastimella, joka pitää ruoan lämpimänä vielä senkin jälkeen, kun ruoka on jo valmista. Ajastustoiminnolla suussasulavan pataruoan voi tehdä aamulla valmiiksi odottamaan päivällisaikaa.

crock pot 2

Ajastintoiminnolla varustetusta 4,7 litran padasta (93,90 €) riittää viidelle hengelle.

Haudutuspata hurmaa monipuolisuudellaan. Esimerkiksi Crock-Potin DuraCeramic-pinnoitteella varustellut haudutuspadat voi irrottaa haudutuskeittimestä, jolloin pataa voi käyttää tavallisella liedellä, induktioliedellä, uunissa ja pakastimessa.

Haudutuspadassa ruoan valmistaminen on myös taloudellista: pataruoasta riittää helposti suuremmallekin joukolle tai jää ruokaa vielä seuraavallekin päivälle. Pataruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten se soveltuu loistavasti myös mukaan lounaaksi töihin.

Pataruoka kestää hyvin myös pakastamisen. Koska pataruoan valmisteluihin menee vain vähän aikaa, ja ruoka valmistuu kirjaimellisesti itsestään, jää aikaa arjessa muihin askareisiin!

Kaikille keittotasoille sopivassa viiden litran padassa (167,30 €) valmistuu ruokaa 4–6 hengelle.

Hanki oma Crock-Pot -haudutuspata kampanjahintaan Makujakaupasta (alk. 39,90 €). Kampanja on voimassa 13.11. saakka!

Tacoja aasialaisittain (4:lle)

1 rkl rypsiöljyä
1,4 kg grillaamiseen soveltuvia kyljyksiä
3 valkosipulinkynttä
0,5 l lihalientä
1,2 dl gochujang-maustettua korealaista pastaa
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl hunajaa
2 tl tuoretta inkivääriä
3 dl porkkanaraastetta
0,5 dl tuoretta silputtua korianteria
12 tortillalettua
tuoretta ananasta
seesaminsiemeniä

Paista kyljykset nopeasti pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä pintaansa.

Sekoita pilkotut valkosipulinkynnet, lihaliemi, gochujang, riisiviinietikka, ketsuppi, hunaja ja inkivääri haudutuspadassa keskenään. Aseta grillikyljet pataan ja kypsennä noin 8 tuntia.

Sekoita kulhossa keskenään porkkanaraaste, korianteri ja riisiviinietikka.

Kun grillikyljet ovat valmiit, ota ne padasta pois ja poista luut. Revi lihaosa pieniksi paloiksi.

Täytä tortillaletut lihalla, porkkanasalaatilla ja tuoreella ananaksella. Ripottele täytteen päälle seesaminsieminiä. Tarjoile!

Lisää inspiroivia reseptejä: Crockpot.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!