Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suussasulavat pataruoat kuuluvat syksyyn – klassikkoresepti valmistuu hitaasti hauduttaen: ”Kokeilisin ehdottomasti!”

Hitaasti haudutettu pataruoka pelastaa arjen!
Hitaasti haudutettu pataruoka pelastaa arjen!Madeleine Landley
Julkaistu 03.11.2017 08:43

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MAKUJAKAUPPA

Haudutuspadassa valmistuvat syksyn ja talven ehdottomat herkkureseptit, jotka lämmittävät kylminä päivinä ja hurmaavat tuoksullaan jo kotiovella.

Hitaasti hauduttamalla erityisesti liharuoasta tulee taivaallisen herkullista. Yrteillä ja mausteilla kuorrutettu pataruoka hautuu valmiiksi alhaisessa lämpötilassa, joka tekee lihasta erityisen mureaa.

Syksyisin kotikokki suosii sadon kasviksia, joista valmistuu lihapadan lisäksi herkullisia kana- ja kasvisruokia. Mikä parasta, myös jälkiruoan voi valmistaa samaisessa padassa. Kokeile esimerkiksi klassista créme brûléetä tai haudutettuja päärynöitä!

Haudutuspadassa ruoka valmistuu turvallisesti kotona vaikka työpäivän aikana, jolloin valmis pataruoka odottaa kotiin tullessa.

Crock-Pot-haudutuspatojen maahantuojan Acreton tiedottaja Marcus Grönskog kehuu erityisesti yhtä reseptiä, jota haudutuspadassa kannattaa ehdottomasti kokeilla tänä syksynä.

– Haudutuspadassa lihasta tulee niin mureaa ja herkullista, että kokeilisin ehdottomasti tehdä burgundinpataa – se on klassikko sanan jokaisessa merkityksessä! Haudutuspadassa maut tulevat todella esiin, vinkkaa Grönskog.

DSC_9695Makujakauppa

Haudutuspadassa voi valmistaa lähes mitä tahansa!

Haudutuspadassa voi valmistaa lähes mistä tahansa reseptistä uudenlaisen, syksyyn sopivan version. Grönskog kehottaa kokeilemaan esimerkiksi meksikolaisia tacoja aasialaisella twistillä. Tacojen lihatäyte haudutetaan maukkaaksi haudutuspadassa.

Löydät reseptin herkullisiin aasialaistyylisiin tacoihin artikkelin lopusta!

– Valmistaminen on todella helppoa, ja tacoihin voi valita juuri omia suosikkitäytteitä. Ei ole mikään ihme, että tacot ovat edelleen niin suosittuja! Grönskog toteaa.

Näin valitset sopivan haudutuspadan

Haudutuspataa valitessa törmää nopeasti erilaisiin malleihin – kuinka valita juuri oikea omaan keittiöön?

– Esimerkiksi viiden litran haudutuspata riittää 5–6 hengelle kokkaamiseen riippuen siitä, mitä ruokaa halutaan tehdä. Suosittelisin kuitenkin aina valitsemaan hieman reilumman kokoisen padan kuin mitä arvelee tarvitsevansa, neuvoo Grönskog.

crock pot 3Makujakauppa

Ajastimella varustettu haudustuspata (135,80 €) tekee ruoanlaitosta helppoa! Vetoisuudeltaan 5,7-litraisesta padasta riittää noin 6–8 hengelle.

Hifistelijä valitsee haudutuspadan ajastimella, joka pitää ruoan lämpimänä vielä senkin jälkeen, kun ruoka on jo valmista. Ajastustoiminnolla suussasulavan pataruoan voi tehdä aamulla valmiiksi odottamaan päivällisaikaa.

crock pot 2Makujakauppa

Ajastintoiminnolla varustetusta 4,7 litran padasta (93,90 €) riittää viidelle hengelle.

Haudutuspata hurmaa monipuolisuudellaan. Esimerkiksi Crock-Potin DuraCeramic-pinnoitteella varustellut haudutuspadat voi irrottaa haudutuskeittimestä, jolloin pataa voi käyttää tavallisella liedellä, induktioliedellä, uunissa ja pakastimessa.

Haudutuspadassa ruoan valmistaminen on myös taloudellista: pataruoasta riittää helposti suuremmallekin joukolle tai jää ruokaa vielä seuraavallekin päivälle. Pataruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten se soveltuu loistavasti myös mukaan lounaaksi töihin.

Pataruoka kestää hyvin myös pakastamisen. Koska pataruoan valmisteluihin menee vain vähän aikaa, ja ruoka valmistuu kirjaimellisesti itsestään, jää aikaa arjessa muihin askareisiin!

CSC026-Lifestyle-Hero

Kaikille keittotasoille sopivassa viiden litran padassa (167,30 €) valmistuu ruokaa 4–6 hengelle.

Hanki oma Crock-Pot -haudutuspata kampanjahintaan Makujakaupasta (alk. 39,90 €). Kampanja on voimassa 13.11. saakka!

Tacoja aasialaisittain (4:lle)

1 rkl rypsiöljyä
1,4 kg grillaamiseen soveltuvia kyljyksiä
3 valkosipulinkynttä
0,5 l lihalientä
1,2 dl gochujang-maustettua korealaista pastaa
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl hunajaa
2 tl tuoretta inkivääriä
3 dl porkkanaraastetta
0,5 dl tuoretta silputtua korianteria
12 tortillalettua
tuoretta ananasta
seesaminsiemeniä

Paista kyljykset nopeasti pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä pintaansa.

Sekoita pilkotut valkosipulinkynnet, lihaliemi, gochujang, riisiviinietikka, ketsuppi, hunaja ja inkivääri haudutuspadassa keskenään. Aseta grillikyljet pataan ja kypsennä noin 8 tuntia.

Sekoita kulhossa keskenään porkkanaraaste, korianteri ja riisiviinietikka.

Kun grillikyljet ovat valmiit, ota ne padasta pois ja poista luut. Revi lihaosa pieniksi paloiksi.

Täytä tortillaletut lihalla, porkkanasalaatilla ja tuoreella ananaksella. Ripottele täytteen päälle seesaminsieminiä. Tarjoile!

Lisää inspiroivia reseptejä: Crockpot.fi

Lisää aiheesta:

Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testataTätä on testattava! Nerokas, helppo ja nopea lohiruoka, jonka lapsikin osaa tehdä: "Voi maistua nirsoiluunkin taipuvaiselle lapselle"Nyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä"Kesän mehevin grillivinkki: Valmista suussasulavat ribsit – tarjoile näiden viinien keraNopea arjen kalaruoka syntyy vain muutamasta ainesosasta – ”Helpoin ja maistuvin illallinen, jonka voit tehdä”Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeilla
Makuja
Makujakauppa

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla