Suussa sulava marenkitorttu syntyy helposti: Ihanan raikasta ja mehevää

Hellapoliisin sitruuna_marenkitorttu
Hellapoliisi

On maaliskuu ja positiivisimmat vannovat jo kevään alkaneen. Kevättä rinnassa on myös Hellapoliisilla, jonka raikas kakku sopii keväthankien aikaan.

Hellapoliisin eli Kati Jaakosen sitruuna-marenkitorttu sopii loistavasti kevään juhlapöytään. Tämä sitruunainen marenkitorttu kannattaa ehdottomasti lisätä myös pääsiäistarjoiluiden listalle.

Tästä kakusta saat helposti esiin uusia puolia. Sitruunan tilalla voit käyttää myös limeä, appelsiinia tai vaikka greippiä. Veriappelsiinista saat hauskan punaisen kiisselin.

Hellapoliisin sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sitruunakiisseli:

1 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 munankeltuaista
1 sitruunan mehu
2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

 

Laita hieman pehmeä voi tai margariini kulhoon ja vatkaa joukkoon sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.

Jäähdytä ja tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!