Suursyömäri-Suomi päihitti Ruotsin: Tässäkin ruokatilastossa olemme kärkipäässä!
Ranskalaiset ovat nyt virallisesti juustorakkainta kansaa. Myös islantilaiset ja suomalaiset syövät innokkaasti juustoja.
Kansainvälisen maitotuoteneuvoston mukaan keskivertoranskalaismies tai -nainen söi 25,9 kiloa juustoa vuonna 2013.
Seuraavaksi eniten juustoa maisteltiin Islannissa, jossa keskivertoislantilainen kävi juustohyllyllä 25,2 kilon edestä. Suomi on juustolistan kolmantena. Meillä juustoa syötiin 24,7 kiloa per henkilö vuoden 2013 aikana.
Seuraavaksi TOP 10 -listalla tulevat Saksa, Viro, Sveitsi ja Italia. Listan häntäpäätä pitävät Liettua, Itävalta ja Ruotsi, jossa sielläkin keskivertoruotsalainen nauttii juustoja 19,8 kiloa vuodessa.
Amerikassa juusto maistuu 15,4 kilon verran per henkilö vuodessa ja britit maiskuttelevat juustoa vain 11,6 kiloa henkeä kohden.
Hauskana nippelitietona kerrottakoon, että Kiinassa luku on virallisesti 0 kiloa per henkilö. Todellisuudessa Kiinassa juustoa syötiin vuoden 2013 aikana 49 miljoonaa kiloa, mutta jaettuna 1,3 miljardin väkiluvulla käy ilmi, että keskivertokiinalainen syö juustoa vain alle 40 grammaa vuodessa.
LUE MYÖS:
Lähde: Metro
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan