Suurimmat riskit boolin valmistamisessa: Älä käytä tätä vodkaa

vodka

Makuja.fi otti selvää, mitä boolin sekoittamisessa kannattaa ottaa huomioon, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Kevään ja kesän juhliin moni valmistaa vieraille boolia, mutta millaisia juomia booliin kannattaa sekoittaa – ja mitä juomasekoitukseen ei kannata missään nimessä kaataa? Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen vastasi tähän juhlia järjestäviä mietityttävään kysymykseen.

Kirkkaissa juomissa on eroja

Kun tarkoitus on sekoittaa mahdollisimman onnistunut booli, ei ole suinkaan yhdentekevää, millaisia väkeviä, kirkkaita juomia joukkoon kaadetaan. Karttunen ei suosittele käyttämään booliin juomia, joiden alkoholipitoisuus on erityisen korkea.

– Suurimmat riskit boolissa liittyvät liian korkeaan alkoholipitoisuuteen, eli pirtun tai 80-prosenttisen vodkan käyttöä boolissa tulisi välttää, Karttunen toteaa.

Vältä pistäviä makuja

Toinen huomionarvoinen asia boolin valmistamisessa on se, ettei koko vierasjoukolle tarkoitettuun juomasekoitukseen kannata lisätä sellaisia makuja, joiden tiedetään yleisesti jakavan mielipiteitä.

– On tiettyjä makuja, jotka jakavat mielipiteitä, kuten amaretto tai apricot brandy, pernod tai muut anisviinat ja vaikkapa minttulikööri, Karttunen listaa.

Karta käynyttä makua

Vaikka hedelmäisen viinin ja trooppisten hedelmien yhdistelmä saattaa kuulostaa hyvältä, kannattaa tämän yhdistelmän kanssa olla asiantuntijan mukaan tarkkana.

– Viinin ja trooppisten hedelmien yhdistelmä on haasteellinen, koska sillä boolista tulee helposti käyneen makuinen, Karttunen varoittaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja