Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suurimmat riskit boolin valmistamisessa: Älä käytä tätä vodkaa

Julkaistu 27.05.2015 20:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Makuja.fi otti selvää, mitä boolin sekoittamisessa kannattaa ottaa huomioon, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Kevään ja kesän juhliin moni valmistaa vieraille boolia, mutta millaisia juomia booliin kannattaa sekoittaa – ja mitä juomasekoitukseen ei kannata missään nimessä kaataa? Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen vastasi tähän juhlia järjestäviä mietityttävään kysymykseen.

Kirkkaissa juomissa on eroja

Kun tarkoitus on sekoittaa mahdollisimman onnistunut booli, ei ole suinkaan yhdentekevää, millaisia väkeviä, kirkkaita juomia joukkoon kaadetaan. Karttunen ei suosittele käyttämään booliin juomia, joiden alkoholipitoisuus on erityisen korkea.

– Suurimmat riskit boolissa liittyvät liian korkeaan alkoholipitoisuuteen, eli pirtun tai 80-prosenttisen vodkan käyttöä boolissa tulisi välttää, Karttunen toteaa.

Vältä pistäviä makuja

Toinen huomionarvoinen asia boolin valmistamisessa on se, ettei koko vierasjoukolle tarkoitettuun juomasekoitukseen kannata lisätä sellaisia makuja, joiden tiedetään yleisesti jakavan mielipiteitä.

– On tiettyjä makuja, jotka jakavat mielipiteitä, kuten amaretto tai apricot brandy, pernod tai muut anisviinat ja vaikkapa minttulikööri, Karttunen listaa.

Karta käynyttä makua

Vaikka hedelmäisen viinin ja trooppisten hedelmien yhdistelmä saattaa kuulostaa hyvältä, kannattaa tämän yhdistelmän kanssa olla asiantuntijan mukaan tarkkana.

– Viinin ja trooppisten hedelmien yhdistelmä on haasteellinen, koska sillä boolista tulee helposti käyneen makuinen, Karttunen varoittaa.

Lisää aiheesta:

Itse tehty sangria – älä tee yhtä valmistusmokaa: "Pilaa juoman"Moni pilaa suositun alkoholijuoman hölmöllä ratkaisulla: "On yleinen harhaluulo, että…"Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Ethän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Älä tee tätä virhettä gin tonicin kanssa – ”Muuttaa makua todella paljon”Asiantuntija varoittaa juomavirheestä, jonka ihmiset tekevät kotibileissä: "Makuero on valtava"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?