Suuri huijaus paljastui: 100-prosenttinen suosikkijuusto sisältääkin puuta
Parmesaaniraasteista on löytynyt suuria määriä selluloosaa Yhdysvalloissa.
Yhdysvaltain Food and Drug Administration kertoo raportissaan, että osasta markkinoilla olevista parmesaanijuustoista on löytynyt puusta tehtyä lisäainetta. Selvitystyö alkoi jo vuonna 2012, jolloin paljastui, että Castle Cheese -juustonvalmistaja käytti ”100-prosenttisesti aidoksi” mainostamassaan parmesaanijuustossa halpaa, puusta tehtyä täyteainetta.
Kovat italialaiset juustot, kuten parmesaani, vaativat paljon aikaa kypsyäkseen. Kypsytyksen aikana parmesaanista katoaa nestettä, minkä seurauksena valmista juustoa syntyy painossa mitattuna vähemmän. Tämän vuoksi jotkut valmistajat lisäävät valmistusvaiheessa juuston joukkoon halpaa selluloosaa täyteaineeksi.
Center for Dairy Researchin mukaan selluloosa on luonnollinen ja turvallinen lisäaine, mutta sen käyttö on karannut käsistä. Sallittu määrä selluloosaa on yleensä kahdesta neljään prosenttia, mutta monet juustonvalmistajat ovat ylittäneet suosituksen.
Bloomberg Newsin tutkimuksen mukaan jotkut ruokakaupoissa myytävistä juustoista saattavat olla oikeaa juustoa vain 40-prosenttisesti.
Esimerkiksi Essential Everyday 100 % -parmesaaniraasteesta löytyi selluloosaa 8,8 prosenttia ja Wal-Martin Great Value 100 % -parmesaaniraasteesta 7,8 prosenttia.
Lähde: Women's Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa