Sushipomo osti tonnikalan 600 000 eurolla
Japanilaisen sushiketjun johtaja Kiyoshi Kimura pulitti 74,2 miljoonaa jeniä eli noin 607 000 euroa uhanalaisesta sinievätonnikalasta kuuluisan Tsukijin kalatorin huutokaupassa torstaina.
Täydellisenä yksilönä pidetty kala viipaloitiin pian erikoisveitsillä sushiannoksiksi sadoille innokkaasti odottaville herkkusuille. Kalasiivujen muutaman euron hinta ei riitä lähimainkaan kattamaan hankintakuluja, mutta Sushizanmai-ketjua johtavalle Kimuralle kyse onkin puhtaasti vuosittaisesta julkisuustempusta.
Kimura voitti huutokaupan nyt jo kuudetta kertaa. Vuonna 2013 hän joutui maksamaan yhdestä kalasta ennätykselliset 1,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna voitto heltisi vain noin 110000 eurolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka