Sushipomo osti tonnikalan 600 000 eurolla
![Copyright: Shutterstock. Photographer: gosphotodesign .](https://im.mtvuutiset.fi/image/2498522/landscape16_9/1024/576/dbbe4ca7d47f87b98b9ae437764943c7/Mm/1774191.jpg)
Japanilaisen sushiketjun johtaja Kiyoshi Kimura pulitti 74,2 miljoonaa jeniä eli noin 607 000 euroa uhanalaisesta sinievätonnikalasta kuuluisan Tsukijin kalatorin huutokaupassa torstaina.
Täydellisenä yksilönä pidetty kala viipaloitiin pian erikoisveitsillä sushiannoksiksi sadoille innokkaasti odottaville herkkusuille. Kalasiivujen muutaman euron hinta ei riitä lähimainkaan kattamaan hankintakuluja, mutta Sushizanmai-ketjua johtavalle Kimuralle kyse onkin puhtaasti vuosittaisesta julkisuustempusta.
Kimura voitti huutokaupan nyt jo kuudetta kertaa. Vuonna 2013 hän joutui maksamaan yhdestä kalasta ennätykselliset 1,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna voitto heltisi vain noin 110000 eurolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka