Sushipomo osti tonnikalan 600 000 eurolla

Uhanalainen tonnikala myytiin Japanissa 600 000 euron hintaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Japanilaisen sushiketjun johtaja Kiyoshi Kimura pulitti 74,2 miljoonaa jeniä eli noin 607 000 euroa uhanalaisesta sinievätonnikalasta kuuluisan Tsukijin kalatorin huutokaupassa torstaina. 

Täydellisenä yksilönä pidetty kala viipaloitiin pian erikoisveitsillä sushiannoksiksi sadoille innokkaasti odottaville herkkusuille. Kalasiivujen muutaman euron hinta ei riitä lähimainkaan kattamaan hankintakuluja, mutta Sushizanmai-ketjua johtavalle Kimuralle kyse onkin puhtaasti vuosittaisesta julkisuustempusta. 

Kimura voitti huutokaupan nyt jo kuudetta kertaa. Vuonna 2013 hän joutui maksamaan yhdestä kalasta ennätykselliset 1,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna voitto heltisi vain noin 110000 eurolla. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!