Sushipomo osti tonnikalan 600 000 eurolla

Uhanalainen tonnikala myytiin Japanissa 600 000 euron hintaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Japanilaisen sushiketjun johtaja Kiyoshi Kimura pulitti 74,2 miljoonaa jeniä eli noin 607 000 euroa uhanalaisesta sinievätonnikalasta kuuluisan Tsukijin kalatorin huutokaupassa torstaina. 

Täydellisenä yksilönä pidetty kala viipaloitiin pian erikoisveitsillä sushiannoksiksi sadoille innokkaasti odottaville herkkusuille. Kalasiivujen muutaman euron hinta ei riitä lähimainkaan kattamaan hankintakuluja, mutta Sushizanmai-ketjua johtavalle Kimuralle kyse onkin puhtaasti vuosittaisesta julkisuustempusta. 

Kimura voitti huutokaupan nyt jo kuudetta kertaa. Vuonna 2013 hän joutui maksamaan yhdestä kalasta ennätykselliset 1,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna voitto heltisi vain noin 110000 eurolla. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.