Superterveellistä! Valmista hyvää tekeviä naposteluherkkuja syksyn sadosta

omenasipsit
Rapeat omenasipsit viimeistellään kanelilla ja nautitaan hyvässä seurassa. Shutterstock

Etsitkö terveellistä naposteltavaa? Nämä omenoista valmistetuvat herkut toimivat hyvin niin karkin korvikkeena kuin välipalanakin. Herkullista!

Omenasipsit ovat terveellisiä ja erittäin herkullisia naposteltavia. Nämä lähes itsestään valmistuvat sipsit maustetaan raikkaalla sitruunalla ja viimeistellään syksyisellä kanelilla. 

Ja mikä parasta, näitä herkkuja valmistaessasi keittiöösi leviää ihana omenapiirakkamainen tuoksu.

Omenasipsit ovat hyvä ratkaisu kaikille jotka etsivät terveellistä naposteltavaa tai helppoa välipalaa. Omenasipsit ovat myös hyvä keino hyödyntää syksyn omenasato. Kausiruokaa parhaimmillaan! 

Kaneliset omenasipsit

4 annosta

4 Granny Smith omenaa
2 sitruunaa
kanelia

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Kuori omenat ja purista sitruunat mehuksi. Leikkaa omenat varovasti noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ohuita viipaleita saat käyttämällä mandoliinia, mutta hyvä lopputulos syntyy myös terävän veitsen avulla.

Mitä ohuempi siivuista teet, sitä rapeampia omenasipseistä tulee. Poista siemenet viipaleista veitsen kärkeä käyttäen.

Kasta omenaviipaleet molemmin puolin sitruunamehuun ja siirrä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen. Kastelemalla omenaviipaleet sitruunamehuun estät omenoita hapettumasta, mutta samalla parannat myös niiden makua.

Älä kasaa viipaleita päällekkäin. Viimeistele viipaleet ripottelemalla pinnalle kanelia ja laita uuniin.

Kuivata omenoita uunissa kunnes viipaleet ovat rapeita. Tämä voi viedä noin 3–4 tuntia riippuen siitä, kuinka paksuja viipaleet ovat. Muista kuitenkin tarkkailla viipaleita noin tunnin välein.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja