Superlihasta seuraava hitti? Parempi vaihtoehto broilerille

broileri (1)
Shutterstock

Daily Mail uutisoi startup-yrityksestä, joka kehittelee “SuperMeatia”. SuperMeat on markkinointikampanjan mukaan aitoa lihaa, mutta sen tuottaminen ei edellytä eläinten vahingoittamista.

SuperMeat-lihaa kehittelevän yrityksen tavoitteena on, että lihaa voitaisiin valmistaa ilman eläinten kärsimystä. Kampanja mainostaa SuperMeatin olevan terveellisempi ja humaanimpi vaihtoehto, joka voisi jopa taistella maailman nälänhätää vastaan. 

Startupin ideana on käyttää lihan kehityksessä broilerin kudosta, jonka ottaminen ei vahingoita eläintä. Kudoksista kasvatetun lihan pitäisi maistua täysin normaalilta broilerinlihalta.

Saman lihamäärän tuottaakseen SuperMeat-liha tarvitsee 99 prosenttia vähemmän maata kuin tavallinen lihantuotanto. Se myös tuottaa 96 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasuja. 

Lihan kehitystyö on vasta alkumetreillään. Startup on kerännyt tähän mennessä yli 122 000 dollaria rahoitusta. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja