Superlihasta seuraava hitti? Parempi vaihtoehto broilerille
Daily Mail uutisoi startup-yrityksestä, joka kehittelee “SuperMeatia”. SuperMeat on markkinointikampanjan mukaan aitoa lihaa, mutta sen tuottaminen ei edellytä eläinten vahingoittamista.
SuperMeat-lihaa kehittelevän yrityksen tavoitteena on, että lihaa voitaisiin valmistaa ilman eläinten kärsimystä. Kampanja mainostaa SuperMeatin olevan terveellisempi ja humaanimpi vaihtoehto, joka voisi jopa taistella maailman nälänhätää vastaan.
Startupin ideana on käyttää lihan kehityksessä broilerin kudosta, jonka ottaminen ei vahingoita eläintä. Kudoksista kasvatetun lihan pitäisi maistua täysin normaalilta broilerinlihalta.
Saman lihamäärän tuottaakseen SuperMeat-liha tarvitsee 99 prosenttia vähemmän maata kuin tavallinen lihantuotanto. Se myös tuottaa 96 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasuja.
Lihan kehitystyö on vasta alkumetreillään. Startup on kerännyt tähän mennessä yli 122 000 dollaria rahoitusta.
Lähde: Daily Mail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan