Superkevyttä ja proteiinipitoista: Oletko jo kokeillut huikeaa munareseptiä?

kananmuna pilvi munapilvi pilvimuna
Kananmunapilvet voi nauttia sellaisenaan tai vaikka leivän päällä! Shutterstock

Sen lisäksi, että kananmunat voi paistaa tai keittää perinteiseen tapaan, voi ne valmistaa myös mahtaviksi kananmunapilviksi.

Kevyiden ja proteiinipitoisten kananmunapilvien resepti on virkistävä vinkki jokaiseen aamupalapöytään. Kokeile innovatiivista tapaa kypsentää munat aamiaiselle.

Kananmunapilvien perusidea on se, että munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vaahto asetellaan kasoiksi uunipellille. Tämän jälkeen valkuaisvaahtokekojen päälle asetellaan raa'at munankeltuaiset. Pilviä paistetaan uunissa niin kauan, että keltuaiset jähmettyvät ja valkuaisvaahto saa pintaansa kauniin rusketuksen.

Kananmunapilvet

8 kananmunaa
1 rkl parmesanjuustoa
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi pellin päälle.

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita joukkoon hyvin varovaisesti parmesanjuusto ja suola.

Asettele valkuaisvaahto kahdeksaan kekoon leivinpaperin päälle. Jätä keot muutaman sentin päähän toisistaan.

Kaada varovaisesti jokaiseen valkuaisvaahtokekoon yksi keltuainen.

Jos pidät kovemmista kananmunista, paista munapilviä uunissa 14-16 minuuttia. Jos syöt mieluummin kananmunat löysempinä, paista niitä uunissa 8-10 minuuttia.

Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lämpimänä.

Lähde: Popsugar

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.