Superhyvää ja proteiinipitoista: Tämä helppo kanasalaatti sopii myös laihduttajan ruokavalioon

Broilerin jauheliha salaatti
Broilerin jauhelihasta valmistuu helposti aasialaisvivahteinen salaatti. Shutterstock

Onko sinullakin haaveissa kevyempi arki uuden vuoden myötä? Testaa tämä helppo kanasalaatti, joka sopii mainiosti myös keventäjän ruokavalioon. Salaatin voi nauttia kylmänä tai lämpimänä.

Kanasalaatti on klassikko, jota voi varioida lähes loputtomiin erilaisilla kasviksilla, kastikkeilla ja muilla raaka-aineilla. Proteiinipitoinen broileri sopii mainiosti myös keventäjän ruokavalioon.

Tämä herkullinen ja painonpudottajalle sopiva salaatti valmistuu broilerin jauhelihasta ja ravinnerikkaista kasviksista, kuten porkkanasta ja keräkaalista. Koukuttavassa kastikkeessa maistuvat puolestaan muun muassa inkivääri, chili ja maapähkinävoi. Ainekset paistetaan pannulla ja herkullinen höystö nautitaan esimerkiksi lehtisalaatin kera. Jos salaatti kuulostaa liian tylsältä vaihtoehdolta, testaa broileriseosta vaikka munakkaan täytteenä. 

Paistettu kanasalaatti

2 rkl oliiviöljyä
200 g broilerin jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
2 sipulia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 porkkana raastettuna
120 g keräkaalia
100 g kevätsipulia

Kastike:
0,5 dl sweet chili -kastiketta
40 g maapähkinävoita
20 g inkivääriä raastettuna
0,3 dl soijakastiketta
1 tl chilihiutaleita

Lisäksi:
1 rku korianteria
Salaattia

  1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää broilerin jauheliha, hiennonnettu valkosipuli ja sipuli sekä suola ja pippuri. Paista, kunnes jauheliha on kypsää.
  2. Lisää pannulle raastettu porkkana, paloiteltu keräkaali ja pilkottu kevätsipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikeainekset ja lisää pannulle. Sekoita lopuksi joukkon vielä korianteri.
  4. Tarjoile paistettu broileriseos esimerkiksi jäävuorisalaatin kera.

Lähde: NDTV

Testaa myös helppo caesarsalaatti:

0:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja