Superhelpot ja rapsakat perunat uunissa: Öljykikka takaa täydellisen lopputuloksen

peruna uuniperunat paahdetut perunat
Oliiviöljy on näiden perunoiden salaisuus. Shuttestock

Rapeiden uunissa paahdettujen perunoiden salaisuus piilee oliiviöljyssä, jota lisätään tähän ruokaan reilulla kädellä.

Klassiset paahdetut perunat sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa aterialle. Tässä reseptissä kuoritut perunat esikeitetään, jonka jälkeen ne kypsennetään loppuun uunissa reilussa oliiviöljyssä. Ennen perunoiden lisäämistä vuokaan kannattaa varmistaa, että oliiviöljy on riittävän kuumaa – sihinä kuuluu asiaan!

Video: Oletko tutustunut jo tähän perunakikkaan? Artikkeli jatkuu videon alla. 


Lopputuloksena saat pinnalta kullankeltaisia, mutta sisältä ihanan pehmeitä perunoita, jotka hurmaavat vieraasi taatusti.

Paahdetut perunat (6 annosta)

1,8 kg perunoita kuorittuna ja pilkottuna isoiksi lohkoiksi
250 ml oliiviöljyä
suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kuoritut ja pilkotut perunat kattilaan ja peitä vedellä. Nosta levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna perunoiden kiehua noin viiden minuutin ajan. Valuta perunat huolellisesti. Kaada öljy laakeaan uunivuokaan ja nosta uuniin, kunnes öljy kuumenee. Kun öljy on kuumentunut, nosta vuoka pois uunista ja nostele perunat vuokaan yhdeksi kerrokseksi.

Pyörittele perunat öljyssä ja paahda uunissa noin 40 minuuttia. Käännä perunoita noin puolivälissä paistoa. Valuta öljy pois ennen tarjoilua ja mausta perunat suolalla.

Lähde: GoodtoKnow

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.