Superhalpaa ja terveellistä: Tätä herkkua kannattaa nyt ostaa

kaalisalaatti

Kaali on moneen ruokaan sopiva vihannes, jonka sesonki on syksyisin parhaimmillaan. Oletko jo törmännyt edulliseen kaaliin kaupassa?

Kotimaista kaalia on saanut kaupoista läpi kesän, mutta erityisesti nyt tätä terveellistä herkkua kannattaa hamstrata kotikokkailuihin. Erilaisista kaaleista saa nimittäin loihdittua ravitsevia syysherkkuja uskomattoman edullisesti: kilo valkokaalia saattaa maksaa kaupoissa vain muutamia kymmeniä senttejä.

Mikä parasta, kaali on myös todistetusti terveellistä ja vähäkalorista syysruokaa. Sadassa grammassa kaalia on vain 21 kilokaloria, mutta sitäkin enemmän ravitsevia vitamiineja ja kuitua.

Kaali on monipuolinen vihannes – kokeile vaikka keittoon ja patoihin

Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan valko- eli keräkaali jaetaan varhais-, kesä-, syys-, ja talvikaaleihin. Varhais- ja kesäkaalin kerät ovat löyhiä ja rapeita sekä kokoonsa nähden syyskaaleja kevyempiä. Syyskaalit ovat tiiviimpiä ja kookkaampia. Talvikaalit korjataan vasta lokakuussa, jolloin ne ovat kehittyneet erityisen tiiviiksi ja painaviksi.

Kaalia kannattaa hyödyntää esimerkiksi kääryleissä, keitoissa, padoissa ja murekkeissa. Kaali sopii erityisen hyvin myös lampaanlihan kaveriksi. Raakana kaalia voi käyttää salaateissa. Keitetty kaali tuoksuu tunnetusti voimakkaasti, mikä johtuu kaalin sisältämistä rikkipitoisista yhdisteistä.

Valkokaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.

Syysherkkuja edullisesti – kokeile reseptejä:

Lisää reseptejä löydät täältä!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja