Superfoodia vedetään pois myynnistä: "Laittomasti markkinoilla"

lehtijauhe
Erä Graviolan lehtijauhetta vedetään pois markkinoilta. Via Naturale Oy

Markkinoilta vedetään pois lehtijauhetta, jonka kaikki ainesosat eivät ole saaneet uuselintarvikkeilta vaadittavaa hyväksyntää.

Tuusulalainen Via Naturale Oy vetää pois markkinoilta Tšekissä valmistetun Via Naturale Graviolan Lehtijauheen, jota myydään sadan gramman pakkauksissa. Syynä takaisinvetoon on se, että tuote sisältää Annona muricata -kasvin eli graviolan lehtiä, jotka katsotaan olevan EU:ssa uuselintarvike.

Uuselintarvikkeiden myynti luvanvaraista

Uuselintarvikkeiden saattaminen markkinoille on luvanvaraista, ja luvan saanti edellyttää turvallisuusarvioinnin läpäisemistä. Annona muricata -kasvin lehdet eivät ole vielä saaneet uuselintarvikkeita koskevan asetuksen mukaista hyväksyntää, joten kyseinen tuote on laittomasti markkinoilla.

Tuote on ollut markkinoilla päivittäistavara- sekä luontaistuotekaupoissa eri puolilla Suomea. Maahantuoja neuvoo kuluttajia palauttamaan tuotteen ostopaikkaan. Asiasta on tiedotettu jälleenmyyjille ja kuluttajille viime viikolla.

Lähde: Evira

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja