Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superedullista ja terveellistä: Täydellinen lisuke pastalle syntyy hetkessä

Peston voi valmistaa myös nokkosesta.
Peston voi valmistaa myös nokkosesta.Shutterstock
Julkaistu 02.06.2015 10:04

MTV LIFESTYLE

Nokkonen sisältää paljon rautaa, C-vitamiinia ja kalsiumia. Oman pihan ilmainen terveysherkku muuntuu vaikkapa maukkaaksi pestoksi. Testaa resepti!

Nokkospesto sopii basilikasta valmistetun täysiverisen italialaisen vihreän peston tapaan monenlaisen suolaisen ruoan seuraksi. Pinjansiementen tilalla voi käyttää myös auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä.

Noin 2 dl:

1,5 l nokkosen lehtiä TAI nuoria nokkosia kokonaisina
1 dl oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä (myös auringonkukansiemenet käyvät)
1 tl merisuolaa
(1 rkl sitruunamehua)
1 dl parmesanjuustoa
1 dl pecorino-juustoa

Tee näin: Silppua nokkoset pienemmäksi. Laita nokkoset, oliiviöljy, pinjansiemenet, merisuola ja halutessasi ruokalusikallinen sitruunamehua tehosekoittimeen tai mortteliin ja sekoita tahnaksi. Raasta juustot ja lisää ne tahnaan. Tarjoile pesto esimerkiksi leivän, pastan, kalan ja kasvisten kanssa tai käytä suolaisten piirakoiden täytteissä.

Resepti: Katariina Vuori: Nokkonen (Atena Kustannus 2015)

Lisää aiheesta:

Raikas, maukas ja monipuolinen – ruokaisa kesäsalaatti sopii monen eri herkun pariksi
Resepti, joka saa ihosi ja sinut hehkumaan – tätä simppeliä pastaruokaa on pakko kokeilla!
Herkullinen kikka! Taio kirsikkatomaateista hetkessä entistäkin maukkaampia
Avokadosta on moneksi – valmista herkullista pestoa
Valmista avokadosta terveellistä pestoa – herkullinen lopputulos!
Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen
KasvisruokavalioRuoanlaittoPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio
  • 23.10.08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 13.10.14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 20.9.17:34
    Ruoka

    Helsingissä eletään "vegekuplassa" – suomalaisista vegaanilapsista selvisi uutta tietoa