Superedullista ja terveellistä: Täydellinen lisuke pastalle syntyy hetkessä

pasta, nokkoskastike, nokkonen, tomaatti
Peston voi valmistaa myös nokkosesta. Shutterstock

Nokkonen sisältää paljon rautaa, C-vitamiinia ja kalsiumia. Oman pihan ilmainen terveysherkku muuntuu vaikkapa maukkaaksi pestoksi. Testaa resepti!

Nokkospesto sopii basilikasta valmistetun täysiverisen italialaisen vihreän peston tapaan monenlaisen suolaisen ruoan seuraksi. Pinjansiementen tilalla voi käyttää myös auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä.

Noin 2 dl:

1,5 l nokkosen lehtiä TAI nuoria nokkosia kokonaisina
1 dl oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä (myös auringonkukansiemenet käyvät)
1 tl merisuolaa
(1 rkl sitruunamehua)
1 dl parmesanjuustoa
1 dl pecorino-juustoa

Tee näin: Silppua nokkoset pienemmäksi. Laita nokkoset, oliiviöljy, pinjansiemenet, merisuola ja halutessasi ruokalusikallinen sitruunamehua tehosekoittimeen tai mortteliin ja sekoita tahnaksi. Raasta juustot ja lisää ne tahnaan. Tarjoile pesto esimerkiksi leivän, pastan, kalan ja kasvisten kanssa tai käytä suolaisten piirakoiden täytteissä.

Resepti: Katariina Vuori: Nokkonen (Atena Kustannus 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja